Nočná prehliadka hradu Strečno pripomenie významné udalosti z histórie

NETKY.SK • 9 August 2022, 10:47 • 2 min
Nočná prehliadka hradu Strečno pripomenie významné udalosti z histórie

STREČNO – Významné udalosti z dávnej i nedávnej histórie hradu Strečno priblíži v stredu (10. 8.) počas jeho nočnej prehliadky projekcia na nádvorí. TASR o tom informovala hovorkyňa Považského múzea v Žiline Magdaléna Lacková.

slovakia

left justify in out

„Chýbať nebude ohňová šou a stredoveká kuchyňa rozvonia areál hradu vďaka združeniu Cech Terra de Selinan. Atmosféru umocnia výstrely z dela, o ktoré sa postará občianske združenie Turiec. Prehliadky sa uskutočnia v šiestich vstupoch od 20:00 h do 22:30 h. Pri neskorších prehliadkach odporúčame vziať si so sebou baterky,“ doplnila správkyňa hradu Strečno Katarína Repáňová.

 

img

      

Súčasťou programu bude zážitková prehliadka s názvom: Hej, partizán, vezmi ma so sebou! v podaní divadelno-hravého zoskupenia RAZCA. „Dej sa odohráva v priestoroch hradu na pozadí Slovenského národného povstania, ktoré priamo zasiahlo aj dejiny Strečna a jeho okolia,“ uviedla členka zoskupenia Katarína Maršalová.
      

Na augustovej prehliadke sa predstaví tiež skupina Kapor na scéne s divadelnou hrou Robin Hood, dodala hovorkyňa Považského múzea.

 

 

Možno vás zaujme: Ministerstvo školstva chce určiť maximálnu sumu ročného školného



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona