Nocadeň pripravujú koncertné turné k novému albumu

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 10:24 • 2 min
Nocadeň pripravujú koncertné turné k novému albumu

BRATISLAVA - Slovenská kapela Nocadeň chystá v apríli koncertné turné k albumu Pozemskí astronauti. Počas neho by sa hudobníci chceli predstaviť v troch mestách - v Košiciach, Bratislave a Trenčíne.

slovakia

left justify in out

Od krstu Pozemských astronautov kapela podľa slov speváka Rasťa Kopinu opäť ožila a nabrala druhý dych. "Albumu sa darí veľmi dobre. Výborne sa predáva a skladba Havran urobila v rádiách veľký prievan, takže sme sa opäť dostali do pozícií, na ktoré sme boli kedysi dávnejšie zvyknutí,“ poznamenal v rozhovore pre agentúru SITA.


Sedemročný odstup albumu podľa neho len prospel. „Po vydaní albumu Ikony sme si povedali, že keď dáme von niečo ďalšie, malo by to byť po všetkých stránkach kvalitné, nechceli sme podceniť žiaden detail. Všetko musí byť také, aby sme s odstupom času nemali chuť na tom niečo meniť, aby nás neškrelo, že sme niečo nedotiahli do konca. Tých sedem rokov teda malo svoj význam, pretože sme sa mohli každej skladbe poctivo venovať a dalo nám to aj potrebný pokoj, ktorý v nás predtým nebol a už je. Myslím, že celá tá emócia sa na tom albume odzrkadlila a preto tu môžeme teraz sedieť a hovoriť o úspešnom comebacku a môžeme hovoriť o tom, že chystáme turné,“ poznamenal spevák, ktorý počas troch plánovaných koncertov fanúšikom sľubuje skvelú hráčsku formu a pekne vystavaný program.

 

„Tí, ktorí nás zachytili v rôznych obdobiach, sa môžu tešiť i na prierez našej tvorby, samozrejme, s dôrazom na aktuálny album. V úlohe zahrievača sa zároveň predstaví DJ a gitarista Isobutane, ktorý s nami spolupracoval na našich posledných skladbách,“ prezradil známy Košičan, ktorý už má okrem toho v súčasnosti v hlave vraj i koncept ďalšieho albumu.


„Asi pred týždňom som vymyslel jeho názov. Ten proces je podobný ako pri Pozemských astronautoch, najprv sa vymyslí názov a postupne ho budeme tvoriť a pridávať príbehy. Pomaličky dávam dokopy prvé skice textov, no celé to má ešte čas. Zatiaľ stále pracujeme s pesničkami z posledného albumu,“ poznamenal obľúbený interpret, ktorý si spolu s kapelou v týchto dňoch užíva úspech skladby V nás.

 

„Stalo sa, čo sa v týchto končinách málokedy stáva, aspoň som nepostrehol takú vec, že by sa z pesničky, ktorá bola kedysi už predstavená, stal s odstupom času hit. To sa nám práve teraz deje so skladbou V Nás, momentálne je to druhá najhranejšia domáca pesnička a máme na ňu skvelé odozvy,“ uviedol Kopina.

 


V rámci Pozemskí astronauti Galaxy S7 Tour sa kapela Nocadeň predstaví na týchto miestach:
14. apríla - Košice, Aula
21. apríla - Bratislava, Majestic Music Club
23. apríla - Trenčín, Piano Club



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies