KSW: Soldič s druhým titulom, Brož dotiahol zápas k remíze

NETKY.SK • 19 December 2021, 11:11 • 2 min
KSW: Soldič s druhým titulom, Brož dotiahol zápas k remíze

GLIWICE – Poľská organizácia KSW včera zorganizovala turnaj s poradovým číslom 65, na ktorom sa predstavili aj českí zástupcovia. Hlavným ťahákom však bol duel, o ktorom sa hovorilo ako o najväčšom zápase v histórii Poľska.

slovakia

left justify in out

KSW je absolútnou európskou špičkou a hlavný ťahák medzi šampiónom welterovej váhy Robertom Soldičom a držiteľom titulu v strednej váhe Mamedom Khalidovom si vyslúžil obrovskú mediálnu pozornosť. O zápase sa zmienil dokonca aj renomovaný kanadský žurnalista Ariel Helwani, ktorý ho označil za jeden z najlepších možných súbojov mimo UFC.

 

img

 

Chorvátsky bojovník je najväčšou hviezdou poľskej spoločnosti a pochváliť sa môže fantastickou bilanciou 20 víťazstiev a 3 prehier, na konte má dokonca aj septembrový skalp Patrika Kincla. V meraní síl s veteránom Khalidovom išlo o odovzdanie pochodne, keďže štyridsaťjedenročný bojovník je v Poľsku mimoriadne obľúbený a v minulosti dokonca odmietol ponuku od prestížnej UFC. Soldič v súboji ukázal svoje kvality a triumfoval v 2. kole na KO. Dvojnásobný šampión sa po zápase nechal počuť, že si brúsi zuby na tretí opasok.

 

 

V klietke sa predstavila aj najnovšia posila slovenskej RFA Miroslav Brož. Inkvizítor bol na turnaj pozvaný ako náhrada za Rumuna Iona Surdu. Proti nemu stál domáci zástupca Adam Niedzwiedz a hoci mal bývalý hokejový brankár počas prvých dvoch kôl plné ruky práce s odrážaním útokov súpera, v tom treťom sa chopil iniciatívy a spustil hotovú kanonádu. Ani jednu z nádejných akcií však nedokázal dotiahnuť do úspešného konca a tak rozhodcovia označili zápas za remízu.

 

„Myslím si, že som mal vyhrať. Na druhej strane, mal som pre výhru urobiť viac. Mal som na to ukončiť ho. Nemôžem sa na nič vyhovárať. Mojím víťazstvom je, že ho poľskí fanúšikovia pri odchode vypískali a mne tlieskali.“

 

img

 

Česká bojovníčka Magda Šormová neuspela v súboji proti niekdajšej vicemajsterke sveta vo fitness Anite Bekus. Pre obe bojovníčky išlo o debut v poľskej organizácii a zatiaľ čo má Šormová na konte viacero ťažkých zápasov v rôznych kvalitných spoločnostiach, neskúsená Bekus doteraz zápasila prevažne na menších turnajoch v Poľsku. Jej víťazstvo na body tak bolo obrovským prekvapením.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies