No Name pridali ďalšie akustické koncerty

NETKY.SK • 12 December 2014, 16:49 • 2 min
No Name pridali ďalšie akustické koncerty

BRATISLAVA - Slovenská kapela No Name pridala ďalšie koncerty v rámci svojho akustického turné. Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu okrem plánovaných koncertov tešiť na vystúpenia 23. januára v bratislavskom Ateliéri Babylon a 7. marca v košickom Spoločenskom pavilóne.

slovakia

left justify in out

Formácia sa z úspešného turné teší. "Je úžasný pocit vypredať turné, presne po tom sme túžili, keď sme sa rozhodli, že raz budeme slávna kapela. Vyzerá, že nám to vyšlo. Dramaturgia koncertov je zvolená tak, aby sme prešli od našich začiatkov až po súčasnosť. Je jasné, že ľudia chodia kvôli hitom, ale dnes je to už jedno, naše piesne zľudoveli a našťastie nezáleží na tom, či hráme doma alebo v Karlových Varoch," povedal spevák Igor Timko.

 

Počas koncertov hudobníci predvádzajú akustické verzie skladieb ako Ty a tvoja sestra, Hľadám, Žily alebo Čím to je. "Je to predsa len niečo iné, ako naše verzie piesní poznali doteraz. No musím pochváliť chlapcov. Pretože tým, že sme takmer všetci vzdelaní hudobníci, nám to rozšírilo možnosti ako pracovať s aranžom, s melódiou a všeobecne s verziami piesní. Na koncertoch sa cítime uvoľnení a neskrývame nadšenie z tohto projektu," vyhlásil frontman. 

 

Kapela nedávno získala v Českej republike ocenenie Slávici bez hraníc, z čoho sa veľmi teší. "Táto kategória od samého vzniku zatiaľ nemá iného víťaza, takže dominujeme. Treba však povedať, že sme u našich susedov často, preto je naša hudba v Česku vnímaná intenzívne. Je lichotivé, že ľudia sú ochotní na nejaký hlasovací lístok napísať naše meno. Je to siedmy zlatý Slávik," objasnil spevák. 

 

Formácia v súčasnosti pracuje na novom albume. Nový singel z pripravovanej štúdiovky plánuje zverejniť začiatkom roka. 

 

No Name vznikli v roku 1996 v Košiciach. Debutový eponymný album vydali v roku 1998. Nadviazali naň počinmi ako Počkám si na zázrak (2000), Oslávme si život (2001), Slová do tmy (2003), Čím to je (2005), V rovnováhe (2008) či Nový album (2011). Tento rok vydali akustický komplet zo série G2 Acoustic Stage. V kapele pôsobia okrem speváka aj Dušan Timko, Ivan Timko, Roman Timko, Zoli Sallai a Viliam Gutray. 

 

Plánované slovenské koncerty v rámci No Name Acoustic Tour: 
16. decembra - Trenčín, Piano Club 
17. decembra - Bratislava, Ateliér Babylon 
21. decembra - Košice, Spoločenský pavilón 
23. januára - Bratislava, Ateliér Babylon 
7. marca - Košice, Spoločenský pavilón 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies