NHL: Pittsburgh po tretí raz v sezóne uštedril súperovi sedmičku, tentoraz si to odniesol Winnipeg

NETKY.SK • 14 Október 2019, 12:53 • 2 min
NHL: Pittsburgh po tretí raz v sezóne uštedril súperovi sedmičku,  tentoraz si to odniesol Winnipeg

BRATISLAVA - Nedeľa v zámorskej NHL bola bez slovenskej účasti. Už po tretí v tejto sezóne nastrieľali hokejisti Pittsburghu svojmu súperovi sedem gólov. Navyše podarilo sa im to druhýkrát v rozpätí dvoch dní na ľade súpera. V sobotu uspeli v Minnesote 7:4 a v nedeľu vo Winnipegu 7:2.

slovakia

left justify in out

Trio útočníkov Penguins Sam Lafferty, Jake Guentzel a Zach Aston-Reese dosiahlo v nedeľu po dva góly, hráč štvrtého útoku Lafferty má z posledných dvoch zápasov dokonca 5 bodov (3+2). Obranca Kris Letang vďaka dvom asistenciám prekonal hranicu 500 bodov v NHL. Pittsburgh v doterajších šiestich zápasoch novej sezóny nastrieľal 25 gólov, najviac spomedzi všetkých účastníkov zámorskej profiligy. A to "tučniakom" momentálne pre zranenie chýbajú Jevgenij Malkin, Nick Bjugstad, Bryan Rust a Alex Galchenyuk. "Chýbajú nám hviezdy a naša hra sa tým zjednodušila. Viacerí ďalší hráči sa zlepšili a tím sa doplnil o tých, ktorí boli doteraz mimo zostavy," podotkol Jake Guentzel na webe NHL. "Toto je dôkaz, že v tejto lige sa dá víťaziť bez ohľadu na to, v akej zostave mužstvo nastúpi. Treba sa usilovať bez ohľadu na to, kto je na ľade proti vám. Všetko sa odvíja od vašej hry s pukom a rozhodnutí, ktoré urobíte," vyslovil názor spokojný tréner Pittsburghu Mike Sullivan.

 



Na štvrtom víťazstve hokejistov Vegas v tejto sezóne, tentoraz na ľade Los Angeles (5:2) mal najväčší podiel Paul Stastny. Syn slovenskej legendy Petra Šťastného dva góly strelil v presilovkách, pri ďalších dvoch asistoval a stal sa prvou hviezdou. Z najhoršieho vonku sú hráči San Jose. Po štyroch prehrách zvíťazili druhýkrát za sebou, tentoraz doma nad Calgary 3:1. Výsledok pečatil Tomáš Hertl v oslabení, český útočník si tým otvoril strelecký účet v tejto sezóne. Prvý zápas pred domácimi fanúšikmi absolvoval po návrate do tímu Sharks veterán Patrick Marleau. Štyridsaťročný stredný útočník sa dočkal skvelého privítania od divákov a na triumfe svojho tímu sa podieľal jednou asistenciou.

 


Výsledkový sumár NHL - nedeľa:

Winnipeg - Pittsburgh 2:7 (1:1, 1:3, 0:3)
San Jose - Calgary 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Los Angeles - Vegas 2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona