NKÚ ukončil kontrolu v Slovenských elektrárňach, jej závery zašle parlamentu do 20. mája

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 15:43 • 2 min
NKÚ ukončil kontrolu v Slovenských elektrárňach, jej závery zašle parlamentu do 20. mája

BRATISLAVA - Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR už ukončil kontrolu v spoločnosti Slovenské elektrárne (SE).

slovakia

left justify in out

"Výkon kontroly bol na subjekte ukončený 17. apríla 2015, od pondelka 20. apríla prebieha spracovanie protokolu o výsledku kontroly," informoval riaditeľ odboru komunikácie a styku s verejnosťou NKÚ Lukáš Jasenec.

 

Kontrolovaný subjekt, teda a. s. SE, podľa jeho informácií bude mať priestor a čas na oboznámenie sa s výsledkami kontroly a na podanie námietok. "Po úplnom dokončení protokolu bude listom predsedu zaslaný vo vyhradenom režime a z našej strany by mohol byť predložený Národnej rade (NR) SR do 20. mája. V tomto štádiu však, v akom je kontrola dnes, by sme neradi hovorili o jej výsledkoch, aj s prihliadnutím na vyššie uvedený režim," podčiarkol.

 

NR SR prijala 24. septembra 2014 uznesenie, ktorým NKÚ požiadala o previerku hospodárenia s finančnými prostriedkami v Slovenských elektrárňach. Kontrola NKÚ v SE sa realizovala najmä v súvislosti s ďalším navýšením investičných nákladov a rozpočtu na projekt dostavby 3. a 4. bloku jadrovej elektrárne Mochovce (EMO), v súvislosti s posunom termínov dostavby blokov, ako aj s už uskutočnenými navýšeniami rozpočtu dostavby EMO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies