Nitrianska samospráva sa postarala o príjemnejší prechod obyvateľov ponad železničnú stanicu

NETKY.SK • 1 August 2023, 11:45 • 2 min
Nitrianska samospráva sa postarala o príjemnejší prechod obyvateľov ponad železničnú stanicu

Nitra-V meste pod Zoborom zrekonštruovali roky dlhodobo prehliadanú lávku

slovakia

left justify in out

Mestá i obce využívajú podľa možností finančné prostriedky predovšetkým na opravy svojich intravilánov. Chodníky, cesty, parkoviská, úrady či školy potrebujú z času na čas renováciu a vtedy je každá pomoc dobrá. Samosprávy vďaka svojim projektom môžu získať štátne dotácie na ich realizáciu. Samozrejmosťou je vlastný finančný vklad. Potom už len stačí vybrať vhodného realizátora projektu a po zhotovení sa tešiť z hotového diela. Pred pár dňami sa nitrianskej samospráve podarilo zrekonštruovať zanedbaný most. 

 

 

Mesto Nitra ukončilo rekonštrukciu lávky nad železničnou stanicou. Ako na sociálnej sieti uviedol primátor Marek Hattas, premostenie, ktoré ponad železnicu spája Staré mesto so sídliskom Čermáň, je sprístupnené už niekoľko dní, oficiálne uvedenie do prevádzky je naplánované na 14. augusta 2023. Prípravné a stavebné práce na oprave lávky trvali vyše roka.

Právoplatné kolaudačné rozhodnutie mesto dostalo 26. júla. Súčasťou premostenia je aj nový výťah, ktorý však zatiaľ nefunguje. "Dolaďujeme ešte pár detailov, napríklad servisnú zmluvu k výťahu. Potom bude v prevádzke aj ten," povedal primátor. Ako doplnil, v rámci rekonštrukcie sa opravila mostovka i schodisko. Vymenili sa priečniky a stuženia, pribudlo nové osvetlenie.

 

"Dodatočne sme opravili aj dva existujúce chodníky od lávky k železničiarskej ulici. Som rád, že sme sa pustili do opravy, ktorá bola roky prehliadaná a po rokoch máme novú a najmä bezpečnú lávku," dodal Hatttas. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies