Nikolič: Rusko rozumie Srbsku, vzťahy krajín sú na exkluzívnej úrovni

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 11:34 • 2 min
Nikolič: Rusko rozumie Srbsku, vzťahy krajín sú na exkluzívnej úrovni

BELEHRAD - Vzťahy medzi Srbskom a Ruskom sú na exkluzívnej úrovni a Moskva vie, že srbskí občania nechcú vstúpiť do Severoatlantickej aliancie, uviedol srbský prezident Tomislav Nikolič.

slovakia

left justify in out

Takto s vyjadril pre ruské médiá pred návštevou Moskvy, ktorá sa začína v stredu, informovala dnes agentúra Tanjug. Nikolič uviedol, že politické vzťahy medzi Belehradom a Moskvou sú aj preto také exkluzívne, pretože Rusko rozumie Srbsku.


"V opačnom prípade by Rusko mohlo ľahko povedať, že ak chce Belehrad vstúpiť do Európskej únie, tak sa bude správať k Srbsku rovnako, ako k iným členským krajinám EÚ," povedal Nikolič.


"Myslím si, že pre Rusov je dostačujúce, ak hovoríme, že nechceme vstúpiť do NATO. Rusko vie, že srbskí občania nechcú Srbsko v NATO a že nie je nebezpečné, ak sa na všetkom nezhodneme," vysvetlil Nikolič.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies