Nikdy sa nezabudnite odlíčiť, viete prečo?

NETKY.SK • 13 Február 2016, 14:03 • 2 min
Nikdy sa nezabudnite odlíčiť, viete prečo?

BRATISLAVA - Večerné odstránenie make-upu? Pre niekoho naprostý základ, pre ďalšieho kozmetická forma buzerácie, ktorá zbytočne odďaľuje moment ľahnúť si čo najskôr do postele. Ste občas tiež lenivá dať si dole "peknú tvár"? Potom si riadne koledujete. O čo?

slovakia

left justify in out

Chápeme, že keď človek príde na svitaní domov, to posledné na čo má náladu, je hľadať odličovacie náčinie. Raz sa možno nič nestane, ale keby snáď lenivosť víťazila pravidelne, je to učinený hazard so zdravím. Čo všetko je v hre?

 

Alergia

Ľudské telo nie je žiadne béčko a vie si spočítať jedna plus jedna. Keď mu niečo nerobí dobre, začne sa brániť a basta. Líčidlá sú síce nezávadné, ale ich tvorcovia samozrejme nepočítajú s tým, že ich máte na tvári 24 hodín a viac. Ak sa bežne neodličujete, vytvoríte si alergiu na všetku kozmetiku. A to fakt nechcete, chodiť medzi ľudí absolútne nenamaľovaná. Alebo snáď áno?

 

Stárnutie pleti

Rýchle stárnutie desí všetkých. Ako to súvisí s odličovaním? Maľovátka sú proste chémia, či chcete alebo nie. Ráno pred zrkadlom nahodíte fasádu a všetky tie zlepšováky, ale večer už sa ich nezbavíte. Cez noc sa farby a umelé látky pekne vpijú do pokožky, ktorá ich nevie vstrebať, ani ich sama vylúčiť. Na detoxikáciu nie je čas, pretože pred odchodom do práce zase dodáte ďalšiu vrstvu. Výsledok? Ešte chvíľku a budete vráskavá starenka.

 

Zápal

Je úplne jedno, aký typ pleti máte. Mastnú, suchú, normálnu alebo citlivú. Keď spíte s make-upom, upchávate si póry. Čo sa raz upchá, to už sa ťažko vracia do pôvodného stavu. Určite to nejde rýchlo a vám sa dostane "odmeny" vo forme nevzhľadných vyrážok , začervenaných miest a nenávidených čiernych bodiek.

 

Padanie rias

Zakladáte si na svojom symbole ženskosti? Riasenka počas noci vyschne a začne sa drobiť. Táto nepríjemnosť dokonca môže spôsobiť aj poškodenie očnej rohovky. Aby toho nebolo málo, vaše riasy sa v lepšom prípade polámu, v horšom vypadajú úplne. So sexi pohľadom, ktorý pri žmurknutí robí prievan, sa môžete rozlúčiť.

 

Infekcia

Zamyslite sa nad tým, aký orgán je v prvej línii každodenného skrášľovania. Predsa oči. Keď sa neodlíčíte, sú potom kvôli tomu podráždené, začervenané a slzia. Výnimkou nie sú ani zápaly spojiviek. Môžete si na niekoľko dní vyradiť zrak z prevádzky. A len kvôli tomu, že sa vám za žiadnu cenu nechce večer postáť chvíľku v kúpeľni.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies