Pápež František zrušil silvestrovskú tradíciu

NETKY.SK • 30 December 2021, 19:46 • 2 min
Pápež František zrušil silvestrovskú tradíciu

RÍM - Svätý otec v stredu absolvoval svoju pravidelnú generálnu audienciu v Aule Pavla VI. vo Vatikáne, ktorá sa uskutočnila za prísnych protiepidemických opatrení.

slovakia

left justify in out

Pápež František zrušil svoju tradičnú silvestrovskú návštevu betlehema na vatikánskom Námestí svätého Petra pre obavy zo šírenia koronavírusu medzi zhromaždenými veriacimi. Oznámila to vo štvrtok Svätá stolica, píše agentúra AFP.

 

img

 

Hlava katolíckej cirkvi sa počas svojej návštevy jasličiek v predvečer Nového roka tradične schádza s veriacimi po slávení koncoročných vešpier a ďakovnom speve Te Deum. Vatikán však uviedol, že toto podujatie sa tento rok neuskutoční, aby predišli zhromažďovaniu veriacich a následnému riziku infekcie COVID-19.

 

Prečítajte si tiež: Izrael mení stratégiu v boji proti variantu omikron

 

Ako pripomína AFP, rovnako ako inde v Európe, aj Taliansko v súčasnosti čelí prudkému nárastu prípadov ochorenia COVID-19 v dôsledku rýchlo sa šíriaceho koronavírusového variantu omikron.

 

img

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies