Nigérijská armáda zabila stovky šiitov a zdemolovala ich svätyňu

NETKY.SK • 15 December 2015, 14:22 • 2 min
Nigérijská armáda zabila stovky šiitov a zdemolovala ich svätyňu

LAGOS - Nigérijská armáda zabila od soboty do pondelka podľa vyhlásenia tamojších ľudskoprávnych aktivistov stovky, možno dokonca až tisícku šiitských moslimov a zdemolovala ich svätyňu.

slovakia

left justify in out

Nigérijský ľudskoprávny výbor (NHRC) udalosť označil za "masakru". Jeho predstaviteľ Chidi Odinkalu zároveň na sociálnych sieťach zverejnil fotografie zachytávajúce buldozér demolujúci svätyňu islamských šiitov.

 

Vojaci podľa Odinkalových slov zničili tiež dom tamojšieho šiitského vodcu Ibrahima Zakzakyho. Samotný Zakzaky utŕžil pri zásahoch štyri strelné zranenia a vojaci zabili jednu z jeho manželiek, dodal Odinkalu.

 

Nigérijská armáda uviedla, že k zásahom došlo po tom, ako približne 500 šiitov zablokovalo konvoj nigérijského armádneho veliteľa a pokúsilo sa ho údajne zabiť. Irán, ktorý je vnímaný ako ochranca šiitov, víkendové vraždenie odsúdil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies