Nigéria: Desaťtisíce ľudí utiekli z domovov pred povolebnými násilnosťami

NETKY.SK • 21 Apríl 2011, 06:50 • 2 min
Nigéria: Desaťtisíce ľudí utiekli z domovov pred povolebnými násilnosťami

Nigéria: Desaťtisíce ľudí utiekli z domovov pred povolebnými násilnosťami

slovakia

left justify in out

Desaťtisíce obyvateľov severnej Nigérie utiekli zo svojich domovov pred násilnosťami, ktoré vypukli po vyhlásení výsledkov prezidentských volieb. S odvolaním sa na informácie Červeného kríža o tom informovala spoločnosť BBC.  
      Podľa správ aktivistov si povolebné nepokoje v Nigérii vyžiadali už viac ako 200 ľudských životov. Úrady zatkli stovky osôb podozrivých z výtržností.
      Prevažne moslimský sever vo víkendových voľbách hlasoval zväčša za bývalého vojenského vládcu Nigérie, generála Muhammadua Buhariho. Za víťaza volieb bol však vyhlásený úradujúci prezident Goodluck Jonathan, so zázemím na prevažne kresťanskom juhu krajiny.
      Buhari označil hlasovanie za zmanipulované; vyzval však svojich stúpencov, aby sa zdržali násilností. Nepokoje postihli najmä väčšie mestá na severe Nigérie, kde prevažne mladí násilníci vraždili, vypaľovali kostoly, mešity a obchody.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies