Nielen ženy sú vystavené domácemu násiliu: Táto Angličanka robila svojmu priateľovi ohavné veci, bude pykať

NETKY.SK • 20 Apríl 2018, 11:03 • 2 min
Nielen ženy sú vystavené domácemu násiliu: Táto Angličanka robila svojmu priateľovi ohavné veci, bude pykať

Anglický súd riešil mimoriadne závažný prípad domáceho násilia. Páchateľkou však bola žena.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s domácim násilím sa najčastejšie stretávame s tým, že sú ženy týrané svojimi partnermi, ktorí nad nimi majú fyzickú prevahu. V tomto prípade to však bolo inak. Len 22-ročná útla a nenápadná žena dlhodobo spôsobovala svojmu priateľovi vážne zranenia a vyvíjala na neho psychický nátlak. K odhaleniu prípadu došlo až v momente, keď susedia privolali políciu po tom, ako muža počuli zúfalo kričať.

 

Jordan Worthová žila spolu so svojim priateľom v obci Stewartby v anglickom grófstve Bedfordshire. Zoznámili sa v roku 2012 popri štúdiu na strednej škole a odvtedy sa stretávali. Mladík mal zdravotné problémy, trpel hydrocefalom – nahromadením tekutiny v lebke, no napriek tomu viedol párik naoko harmonický život plný lásky. Pravda však bola úplne iná.

 

Jordan sa vo voľnom čase zaoberala dobrovoľníctvom v oblasti ochrany zvierat a pomoci deťom v Afrike. Tu si zrejme „vyčerpala“ všetok svoj súcit, pretože doma sa menila doslova na beštiu. Jej tyrania začala tým, že priateľa vykázala z postele a odmietla mu dávať jedlo. Postupne ho začala izolovať od rodiny a priateľov, dokonca mu začala spravovať aj facebookové konto. To ale zďaleka nebolo všetko. Ako sa zistilo počas vyšetrovania, žena partnera bila, oblievala vriacou vodou a dokonca bodala nožom!

 

Po tom, ako sa škandál prevalil, začali Worthovú súdne stíhať. Vypočúvanie trvalo takmer rok, no minulý týždeň sa páchateľka konečne priznala. Uviedla, že svojho priateľa kontrolovala, šikanovala a ubližovala mu na zdraví. Na základe toho bola odsúdená a uväznená. Súd jej zároveň zakázal bývalého priateľa akokoľvek kontaktovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies