Niektoré miesta v Čechách zažili včera prvý tropický deň tohto roka

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 08:32 • 2 min
Niektoré miesta v Čechách zažili včera prvý tropický deň tohto roka

PRAHA - Na niektorých miestach v Čechách zažili ľudia včera prvý tohtoročný tropický deň. Meteorológovia zaznamenali teploty nad 30 stupňov Celzia na šiestich staniciach, informoval spravodajský server českej televízie ČT24.

slovakia

left justify in out

Najvyššiu teplotu, 31,5 stupňov Celzia, namerali v obci Řež u Prahy.

 

Za tropický deň meteorológovia označujú taký, kedy najvyššia denná teplota prekročí 30 stupňov Celzia. V nedeľu sa tropické horúčavy vyskytli najmä v západných a stredných Čechách, okrem Řeže napr. v Plzni-Bolevci, kde namerali 31,4 stupňa Celzia.

 

Napriek vysokým teplotám ale teplotné rekordy z minulých rokov padli podľa ČHMÚ iba na menej ako desiatke staníc. Výraznejšie oteplenie oproti normálu zasiahlo Čechy napríklad začiatkom apríla, kedy ortuť vystúpila nad 27 stupňov a rekordy boli prekonané na takmer všetkých 142 staniciach.

 

Už začiatkom tohto týždňa by sa malo v Čechách prudko ochladiť. Dnes popoludní zasiahnu Čechy a Vysočinu silné búrky, ojedinele sprevádzané prívalovými dažďami, krúpami a nárazovým vetrom. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal varovanie, že voda môže zaplaviť nižšie položené miesta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies