Ničivý výbuch plynu vo Frenštáte spôsobil podozrivý nájomník, ktorý je mŕtvy

NETKY.SK • 24 Október 2013, 17:35 • 2 min
Ničivý výbuch plynu vo Frenštáte spôsobil podozrivý nájomník, ktorý je mŕtvy

PRAHA - Moravskosliezski kriminalisti oficiálne potvrdili, že vinníkom výbuchu plynu v obytnom dome vo Frenštáte pod Radhoštěm zo 17. februára tohto roka bol jeden z obyvateľov objektu Antonín Blažek, ktorý sa stal jednou zo šiestich obetí explózie. Polícia preto prípad definitívne odložila. Informovali o tom dnes spravodajská televízia ČT24 a internetový server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Podľa poznatkov kriminalistov išlo o zručného remeselníka, pre ktorého nebolo problémom odmontovať hlavný uzáver plynového potrubia s cieľom spôsobiť v objekte čo možno najväčšiu skazu. Popri troch dospelých a troch detských obetiach utrpeli ďalšie osoby vážne zranenia.

Veľký čudák, ktorý mal s ďalšími podnájomníkmi dlhodobé spory, sa opakovane vyhrážal a preto bol od samotného začiatku vyšetrovania vnímaný ako najpravdepodobnejší páchateľ. Muž svoj šialený skutok uskutočnil po tom, ako zamkol oba vchody a zalomil v ich zámkoch kľúče. Následne pustil plyn vo svojom obydlí, ako aj v pivničných priestoroch, odznelo dnes z úst ostravských kriminalistov. Následky boli síce tragické, avšak nezodpovedali pôvodným predstavám Blažka, ktorého našťastie vyrušil v noci jeden zo susedov, ktorého zobudil hluk z pivničných priestorov a zvuk unikajúceho plynu. Ak by páchateľ nebol skonal na následky zranení ešte na schodisku domu, hrozil by mu za všeobecné ohrozenie trest 15-20 rokov väzenia, prípadne ešte pravdepodobnejší výnimočný trest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies