Ničitelia mýtov prestanú experimentovať v roku 2016

NETKY.SK • 22 Október 2015, 12:22 • 2 min
Ničitelia mýtov prestanú experimentovať v roku 2016

NEW YORK - Populárna televízna šou MythBusters (2003), u nás známa ako Ničitelia mýtov, skončí po štrnástej sezóne. Jej koniec ohlásila spoločnosť Discovery Networks vlastniaca stanicu Discovery Channel, ktorá dokumentárny seriál vysiela. Po trinástich rokoch si tak experti na špeciálne efekty Jamie Hyneman a Adam Savage pripíšu na svoje konto 2950 experimentov, 1050 otestovaných mýtov a 900 explózií.

slovakia

left justify in out

"MythBusters je a vždy bude neskutočne dôležitá časť histórie Discovery. Adam a Jamie vyniesli učenie a vedu do popredia tejto spoločnosti," uviedol prezident skupiny Discovery Channel, Animal Planet a Science Channel Rich Ross vo svojom stanovisku. Na koniec šou reagovali aj hlavní aktéri, ktorí sú vďační za to, že na tejto šou mohli pracovať. "Najlepšie na tom je, že sme mohli robiť to, čo robíme a stále máme všetky prsty na nohách aj na rukách," povedal Hyneman.

 

Adam Savage a Jamie Hyneman odštartovali Ničiteľov mýtov v januári 2003. Spolu so svojimi asistentmi sa pomocou vedeckých metód snažia dokázať alebo vyvrátiť rôzne mestské legendy, mýty, predsudky a domnienky. Zisťovali napríklad či je pravda, že chlieb padá natretou stranou na podlahu, či mentolové cukríky a kola môžu spôsobiť výbuch žalúdka alebo či je bezpečné telefonovať z mobilu na čerpacej stanici. Pri svojich experimentoch nevynechávajú ani ťažkú techniku, zbrane či explózie. Televízna šou si dosiaľ vyslúžila šesť nominácií na ceny Primetime Emmy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies