Nicholsonová: Občianske združenie Dajme radu má pomáhať tým najzraniteľnejším, deťom

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 15:19 • 2 min
Nicholsonová: Občianske združenie Dajme radu má pomáhať tým najzraniteľnejším, deťom

BRATISLAVA – Občianske združenie Dajme radu, ktorého zakladateľkou je podpredsedníčka parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS), funguje už niekoľko dní.

slovakia

left justify in out

Ako Nicholsonová uvádza v tlačovej správe, ktorú poskytla agentúre SITA, občianske združenie Dajme radu bude na nekomerčnej báze pomáhať pri najťažších diagnózach tým najzraniteľnejším – deťom. „Vznik OZ Dajme radu je reakciou na prípady, akým je len niekoľkomesačný Majko s tumorom v tele, ktorého 2,5 mesiaca nechali visieť na prístrojoch, lebo na Slovensku neboli podmienky na nevyhnutnú operáciu. Stačilo zabezpečiť špecialistov v susedných Čechách a malý Majko dostal šancu na život. Podarilo sa to len vďaka neutíchajúcej sile jeho rodičov a medializácii,“ uviedla s tým, že nie všetky prípady sú však pod drobnohľadom médií a pre také tu bude OZ.

Neziskovka bude prepájať rodiny ťažko chorých detí so špecialistami nielen na Slovensku, ale aj v blízkom a ďalekom zahraničí, bude poskytovať poradenstvo nevyhnutné v ťažkých prípadoch, s ktorými napríklad medicína na Slovensku nemá skúsenosti. „Bude hradiť preklady zdravotnej dokumentácie a konzultácie s odborníkmi doma aj za hranicami, aby sa využili všetky možnosti a poznatky modernej medicíny pre záchranu chorých detí,“ priblížila Nicholsonová.

Spoluzakladateľka združenia Natália Závodská povedala, že „k rozhodnutiu založiť občianske združenie ich priviedli vlastné skúsenosti, prežité trápenia a mnohokrát zlyhania systému“. „Verím, že pomoc jednotlivcom je niekedy viac, ako márne pokusy meniť systém,“ povedala Nicholsonová.

 

Dodala, že už teraz sa na OZ obracajú rodiny s chorými deťmi, ktoré potrebujú pomoc, ale aj ľudia, odborníci a spoločnosti, ktoré rodinám a deťom pomôcť chcú, či už konkrétnym činom alebo peniazmi.

Zakladajúcimi členmi OZ Dajme radu sú Lucia Ďuriš Nicholsonová, Peter Kubina a Natália Závodská.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies