NHL: Zmiešané reakcie fanúšikov Ottawy Senators po výmene Mariána Gáboríka z LA Kings

NETKY.SK • 15 Február 2018, 09:04 • 2 min
NHL: Zmiešané reakcie fanúšikov Ottawy Senators po výmene Mariána Gáboríka z LA Kings

OTTAWA - Veterán Marián Gáborík sa po utorkovej výmene z Los Angeles Kings stal desiatym slovenským hokejistom, ktorý nastúpi za klub Ottawa Senators v zámorskej NHL.

slovakia

left justify in out

Pred ním za "senátorov" hrali krajania Pavol Demitra, Ivan Čiernik, Marián Hossa, Zdeno Chára, Peter Bondra, Tomáš Malec, Andrej Meszároš a Marek Svatoš. Aktuálne je v organizácii Christián Jaroš, ktorý v tejto sezóne debutoval v NHL, väčšinu ročníka je však vo farmárskej AHL.

Pre 36-ročného Gáboríka ide vôbec o prvý angažmán v kanadskom klube, počas profiligovej kariéry hral okrem "kráľov" aj za Minnesotu Wild, New York Rangers a Columbus Blue Jackets.

 

"Ďakujem skvelej organizácii LA Kings. Boli to úžasné štyri roky s úžasnými ľuďmi. Takisto ďakujem fantastickým fanúšikom, ktorí ma podporovali a vždy utvorili výbornú atmosféru. Teraz sa už teším na novú kapitolu a výzvy s Ottawou Senators," napísal slovenský krídelník na twitteri. V roku 2014 získal s Los Angeles Stanleyho pohár.

 

Priaznivci Ottawy reagovali na sociálnych sieťach na nečakanú výmenu vlažne, viacerí naznačili, že Slovák by bol skvelým prínosom pre klub pred niekoľkými rokmi:

 

- "Zo správy som bol chvíľu nadšený, potom som si uvedomil, že už nie je rok 2008." 

 

- Škoda, že to neprišlo o pár rokov skôr, možno v predchádzajúcej dekáde. Je však stále produktívnym hráčom, ktorý môže pomôcť, 14 bodov v 29 zápasoch v tejto sezóne a stále veľmi dobrý v presilovkách." 

 

- "Aj keď nie je najlacnejší a je často zranený dosiahol 7 gólov a 14 bodov v 29 zápasoch .... , to nie je také zlé."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies