NHL: Winnipeg predĺžil zmluvu s Byfuglienom o ďalších päť rokov

NETKY.SK • 9 Február 2016, 10:23 • 2 min
NHL: Winnipeg predĺžil zmluvu s Byfuglienom o ďalších päť rokov

WINNIPEG - Klub zámorskej NHL Winnipeg Jets predĺžil zmluvu s americkým hokejistom Dustinom Byfuglienom o ďalších päť rokov.

slovakia

left justify in out

Skúsený profiligový univerzál, ktorý v minulosti hral na útočnom aj obrannom poste, si za každý ďalší rok prilepší o takmer 7,6 milióna dolárov. Celková výška kontraktu dosiahla podľa oficiálneho webu NHL 38 miliónov.

 

Ak by sa vedenie Jets s Byfuglienom nedohodlo na novej zmluve, od 1. júla by sa stal neobmedzeným voľným hráčom. Winnipeg je na ceste do play off, vo Východnej konferencii má deväťbodový náskok pred Coloradom a ašpiruje na zisk poslednej voľnej karty. "Sme veľmi radi, že Dustin pristúpil na dohodu s rešpektom vzhľadom na dĺžku kontraktu aj jeho finančné ohodnotenie," uviedol generálny manažér klubu Kevin Cheveldayoff.

 

Tridsaťročný Byfuglien je druhým najproduktívnejším obrancom súťaže, keď v 52 dueloch nazbieral 32 bodov (15+17). Minimálne 15 gólov pritom zaznamenal v troch za sebou idúcich sezónach. Hral už aj na poste útočníka a celkovo má na konte jedenásť profiligových sezón v dresoch Atlanty, Winnipegu i Chicaga, ktorému pomohol v roku 2010 k zisku Stanleyho pohára. "Je tu výborná partia chalanov. Som s nimi už nejaký ten čas, vidím, ako rastú. Verím v ich schopnosti. Stanley Cup nemôžete vyhrať zo dňa na deň. Je to dlhý proces a ja verím, že v tomto smere sme na správnej ceste," dodal skúsený bek.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies