NHL: Ovečkin má na dosah 500-gólovú hranicu

NETKY.SK • 10 Január 2016, 14:19 • 2 min
NHL: Ovečkin má na dosah 500-gólovú hranicu

WASHINGTON - Ruského topkanoniera Alexandra Ovečkina už len jeden presný zásah delí od päťstogólovej hranice v zámorskej hokejovej NHL. Hviezda tímu Washington Capitals strelila góly s poradovými číslami 498 a 499 v sobotu vo svojom jubilejnom 800. súboji v profilige na ľade New Yorku Rangers.

slovakia

left justify in out

Ak sa Ovečkin na päťstogólovú hranicu dostane v najbližších troch stretnutiach Caps, v histórii celej súťaže sa dostane na 5. miesto v počte duelov potrebných na dosiahnutie spomenutého množstva zásahov. Lídrom rebríčka je s 575 zápasmi legendárny Wayne Gretzky, druhá pozícia patrí so 605 stretnutiami Mariovi Lemieuxovi, tretia Mikovi Bossymu so 647 duelmi a štvrtá Brettovi Hullovi so 693 súbojmi. Na piatej priečke figuruje Phil Esposito (803). Ruský útočník je už len jediný krok od toho, aby sa stal 43. hráčom histórie profiligy s 500 zásahmi na konte. Washington už v nedeľu privíta Ottawu (1.00 h SEČ).

"Pôjdem od zápasu k zápasu. Keď skórujem, tak skórujem, ak nie, tak budem mať na to ešte kopec ďalších možností. Skôr či neskôr jeden gól ešte dám," povedal 30-ročný Ovečkin. Jeho spoluhráč brankár Braden Holtby má na dosah brankársky rekord súťaže od sezóny 2005/2006 v počte stretnutí v sérii s aspoň jedným bodom pre tím. Dvadsaťšesťročný kanadský gólman má na svojom konte už 21 súbojov (19 víťazstiev a dve prehry v predĺžení či nájazdoch), od uvedeného súťažného ročníka je s 23 duelmi lídrom Jose Theodore, jeden z Holtbyho predchodcov vo Washingtone. Holtby sa v klubovej histórii dotiahol s celkovým počtom 128 triumfom na druhého Dona Beaupreho, za Olafom Kolzigom však ešte zaosatáva o priepastných 173 víťazstiev.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies