NHL: Marko Daňo sa hneval sám na seba, nedarilo sa mu

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 11:32 • 2 min
NHL: Marko Daňo sa hneval sám na seba, nedarilo sa mu

COLUMBUS - Slovenský útočník Columbusu Marko Daňo napriek triumfu v stredajšom súboji hokejovej NHL na ľade Edmontonu 4:3 po samostatných nájazdoch nebol spokojný.

slovakia

left justify in out

Počas celého duelu bolo zjavné, že je nahnevaný. Prezradila to reč jeho tela a po zápase to priznal aj reprezentant SR. "Nehral som veľmi dobre. Veci, ktoré mi v predchádzajúcom zápase vychádzali, tentoraz nefungovali. Pre celú našu formáciu to bol veľmi náročný zápas," povedal Marko Daňo pre periodikum The Columbus Dispatch. Nebol to len rodák z rakúskeho Eisenstadtu, ktorému sa nedarilo. Celé mužstvo Blue Jackets nehralo príliš presvedčivo. Nechali sa často vylučovať, aktivitu úplne prenechali domácim "olejárom" a tí mali výraznú streleckú prevahu 47:20. Veľkú zásluhu na tom, že Columbus získal v Edmontone dva body, má brankár Curtis McElhinney. Súperovi síce nezabránil otočiť z 0:2 na 3:2, ale v závere stretnutia v samostatných nájazdoch zneškodnil pokusy Ryana Nugenta-Hopkinsa i Dereka Roya.


Marko Daňo v celom stretnutí odohral dovedna 16:44 min, z toho necelú minútu v oslabení. Na gólmana súpera Bena Scrivensa vyslal štyri neúspešné strely, navyše na trestnej lavici strávil dve minúty za hákovanie Nugenta-Hopkinsa. Daňovu frustráciu z prvej polovice duelu si v závere druhej tretiny odniesol domáci bek Anton Lander, ktorého slovenský hokejista poriadne narazil. "Po tomto okamihu sa mi hralo trochu lepšie," priznal Marko Daňo.


Ziskom dvoch bodov sa Columbusu podarilo oddialiť skutočnosť, že Blue Jackets nepostúpia do play-off. Doteraz v 70 dueloch nazbierali len 66 bodov, na vyraďovaciu časť v súčasnosti strácajú 17 bodov, dovedna ich pritom môžu získať len 24. Edmonton už dlhšie nemá šancu na postup do bojov o Stanleyho pohár.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies