NHL: Lindros, LeClair a Desjardins do Siene slávy Flyers

NETKY.SK • 1 August 2014, 11:20 • 2 min
NHL: Lindros, LeClair a Desjardins do Siene slávy Flyers

PHILADELPHIA - Eric Lindros, John LeClair a Eric Desjardins sa definitívne zaradia medzi legendy hokejovej Philadelphie.

slovakia

left justify in out

Flyers ich uvedú počas najbližšej sezóny do klubovej Siene slávy. Lindrosa a LeClaira čaká inaugurácia 20. novembra pred stretnutím s Minnesotou, Desjardinsa 19. februára, keď do Philadelphie príde Buffalo.

Dnes 41-ročný Lindros a o štyri roky starší LeClair boli súčasťou asi najlepšieho útoku v histórii Flyers, spoločne s Mikaelom Renbergom vytvorili Légiu skazy. Američan so Švédom stmelení stredným útočníkom z Kanady boli nielen čertovsky produktívni, ale strach naháňala takisto ich tvrdá hra. Lindros (nar. 28. februára 1973) hral v NHL naposledy v sezóne 2006/2007 za Dallas. Najslávnejšie roky však prežil vo Philadelphii. Rodák z Londonu bol prototypom silového centra, čo pútal pozornosť súperov urastenou postavou (193 cm, 109 kg), z ktorej pramenil jeho fyzicky tvrdý štýl hry. Mnohokrát naň doplatil vážnymi zraneniami, predovšetkým otrasmi mozgu, ktoré mu znemožnili odohrať viac stretnutí. Počas kariéry nazbieral 1398 trestných minút. V Lindrosovej zbierke úspechov chýba zisk Stanleyho pohára. V roku 1995 mu udelili najcennejšiu Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča sezóny. S reprezentáciou Kanady triumfoval na ZOH 2002 v Salt Lake City a pod piatimi kruhmi získal striebro ešte v Albertville 1992. Oficiálny koniec kariéry oznámil 8. novembra 2007, mal vtedy 34 rokov. 

 

"Som poctený, že ma uvedú do Siene slávy Flyers. Ešte viac ma teší, že to bude spoločne s Johnom, s ktorým som počas pôsobenia vo Philadelphii prežil veľa krásnych chvíľ," uviedol Lindros. 

 

LeClair nazbieral v 649 zápasoch za Flyers 643 bodov, trikrát v rade mal 50-gólovú sezónu. Do Philadelphie prišiel v roku 1995 z Montrealu, opačným smerom vtedy putoval Desjardins. Ten si dres Flyers obliekol počas jedenástich sezón 738-krát a svoje štatistiky obohatil 396 bodmi. Informácie zverejnil USA Today. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies