NHL: Legendárny Brodeur je asistentom GM Blues

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 09:59 • 2 min
NHL: Legendárny Brodeur je asistentom GM Blues

ST. LOUIS - Legendárny hokejový brankár Martin Brodeur sa stal asistentom generálneho manažéra St. Louis Blues Douga Armstronga. V hierarchii klubu tak postúpil 43-ročný bývalý gólman na vyššie poschodie, dohodol sa na zmluve na tri roky.

slovakia

left justify in out

Brodeur spojil takmer celú kariéru v NHL s New Jersey, jej záver však strávil v St. Louis, v ktorom 29. januára po krátkom pôsobení definitívne zavesil lapačku a vyrážačku na klinec. Odvtedy bol poradcom Armstronga. "Bola to zaujímavá práca, ale chcel som urobiť toho čo najviac. Teraz mám na to možnosť. Je to pre mňa nová výzva. Chcem sa naučiť, ako všetko funguje, a byť užitočný," povedal pre klubový web Blues Brodeur.

 

Rodák z Montrealu je brankárskym rekordérom NHL v počte odchytaných zápasov (1266), výhier (694) i shutoutov (125). Trikrát vyhral Stanleyho pohár, štyrikrát Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára súťaže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies