NHL: LA nestačili 2 góly Gáboríka, Montreal si vynútil 7. zápas

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 07:53 • 2 min
NHL: LA nestačili 2 góly Gáboríka, Montreal si vynútil 7. zápas

ANAHEIM/MONTREAL - Slovenský hokejista Marián Gáborík strelil dva góly Los Angeles na ľade Anaheimu, ale po piatom stretnutí semifinále Západnej konferencie NHL nemal veľa dôvodov na radosť.

slovakia

left justify in out

Kings prehrali prvýkrát v tejto sérii na ľade súpera, ktorý sa po výhre 4:3 ujal vedenia 3:2 na zápasy a má postupový mečbal. Ducks rozhodli o svojom triumfe v prvej polovici druhej tretiny, v ktorej hosťom odskočili na rozdiel troch gólov. Gáborík potom zásahmi v 39. a 55. min vykresal pre LA iskričku nádeje, vyrovnať sa však už hráčom Kings nepodarilo. Gáborík má v tohtoročnom play-off na svojom konte už osem gólov a je najlepším strelcom vyraďovacej časti.

 

Hokejisti Montrealu si predĺžili sezónu vďaka výhre 4:0 nad Bostonom v šiestom semifinále Východnej konferencie a vynútili si rozhodujúci siedmy duel. Brankár Corey Price vychytal shutout a mal 26 úspešných zákrokov. Dvakrát skóroval Rakúšan Thomas Vanek. Siedmy zápas rozhodoval aj predchádzajúcu sériu oboch súperov v roku 2011. Vtedy Bruins vyhrali a napokon sa radovali aj zo Stanleyho pohára. Súboj číslo sedem je na programe v stredu. Z tria Slovákov na súpiskách oboch tímov sa v pondelok predstavil iba Zdeno Chára, ktorý odohral vyše 21 minút. Do štatistík si pripísal jednu mínusku, jednu strelu a štyri trestné minúty. Peter Budaj bol druhým brankárom Canadiens, Andrej Meszároš sledoval súboj iba z tribúny. 

Výsledky pondelkových stretnutí 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá): 


VÝCHODNÁ KONFERENCIA 
Montreal - Boston 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) - stav série: 3:3 
Góly: 3. Eller, 36. Pacioretty (Beaulieu, Weaver), 38. Vanek (Pacioretty, A. Markov), 57. Vanek (Desharnais) 
Zdeno Chára (Boston) odohral 21:35 min, 4 min bol na trestnej lavici a mal 1 strelu. 

ZÁPADNÁ KONFERENCIA 
Anaheim - Los Angeles 4:3 (1:1, 3:1, 0:1) - stav série: 3:2 
Góly: 3. Bonino (Winnik), 22. Smith-Pelly (Perreault, Selänne), 23. Smith-Pelly (Getzlaf), 29. Silfverberg (Cogliano) - 10. T. Lewis (Justin Williams), 39. GÁBORÍK (Muzzin, J. Carter), 55. GÁBORÍK (D. Brown, Kopitar) 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies