NHL: Klubová ikona Linden je prezidentom Vancouveru

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 10:37 • 2 min
NHL: Klubová ikona Linden je prezidentom Vancouveru

VANCOUVER - Bývalý kapitán hokejistov Vancouveru Canucks Trevor Linden sa stal novým prezidentom západokanadského klubu. Na starosti bude mať hokejové operácie. Linden patrí medzi najslávnejšie postavy histórie Canucks.

slovakia

left justify in out

"Dnešok je pre mňa veľkou poctou. Do Vancouveru som prišiel pred 26 rokmi a už som ho neopustil. Milujem toto mesto, je mojim domovom a Canucks boli a sú vždy súčasťou mojej rodiny," povedal Linden.

 

Klubová ikona nahradila vo funkcii Mika Gillisa, ktorý skončil po neúspešnej sezóne, v ktorej sa Canucks nepodarilo postúpiť do play-off. Štyridsaťtriročný Linden bude zodpovedať aj za menovania trénerov a skautov a bude riešiť všetky hokejové záležitosti. 

 

Linden odohral vo Vancouveri šestnásť zo svojich devätnástich sezón v NHL, z nich sedem bol kapitánom Canucks. Je klubovým rekordérom v počte odohraných zápasov (1140), v počte gólov (318) je druhý za Markusom Näslundom. V NHL hral aj za New York Islanders, Montreal a Washington. Dlhé roky bol prezidentom hráčskej asociácie NHLPA. 

 

Lindenovou prvou úlohou bude vybudovať konkurencieschopné mužstvo. Po finálovej účasti v roku 2011 vypadli Canucks v ďalších dvoch rokoch vždy v prvom kole play-off a v tejto sezóne nepostúpili do vyraďovacej časti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies