NHL: Florida dá na tréningu šancu víťazom brankárskej súťaže

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 11:26 • 2 min
NHL: Florida dá na tréningu šancu víťazom brankárskej súťaže

SUNRISE - Známe marcové problémy s brankármi v tíme zámorskej hokejovej NHL Florida Panthers vyvrcholili súťažou pre záujemcov o šancu zachytať si na stredajšom tréningu "panterov". Spomedzi 65 účastníkov si vedenie klubu vybralo dvoch - Billa Ruggiera a Dustina Smitha.

slovakia

left justify in out

Obaja sa v minulosti venovali hokeju. Panthers vyhlásili súťaž 5. marca, iba dva dni po tom, ako sa im v jednom zápase zranili gólmani Roberto Luongo a Al Montoya. Prihlásilo sa viac ako 1500 záujemcov z pätnástich krajín. O víťazstvo bojovali odvážlivci zo 42 amerických štátov (48 z Floridy, pozn.), na tréningu Panthers si chceli zachytať aj piati Kanaďania. Dvojdňová súťaž obsahovala dva pondelkové 90-minútové tréningy pod vedením kouča gólmanov "panterov" Robba Tallasa a vyvrcholila v utorok počas prvej prestávky ligového duelu medzi Floridou a Montrealom (2:3). Ruggiero aj Smith v závere zneškodnili tri zo štyroch nájazdov niekdajších hráčov Panthers Radka Dvořáka a Marca Sturma.

 

Tridsaťštyriročný Bill Ruggiero v minulosti chytal v ECHL, CHL aj ďalších nižších súťažiach, kariéru ukončil po sezóne 2009/2010. "Po juniorke som to skúšal v kempe Nashvillu, vždy som túžil dostať sa do NHL. Teraz sa síce nedostanem na súpisku, no bude to pre mňa veľká skúsenosť. Jeden nikdy nevie, čo sa môže stať. Možno sa vrátim k hokeju a inšpirujem tým deti, aby sa nikdy nevzdávali," povedal Ruggiero. O sedem rokov mladší Dustin Smith sa hokeju nevenoval tak intenzívne ako Ruggiero, no v bránke nastupoval počas pôsobenia na univerzite v rokoch 2006 - 2009. V ročníku 2012/2013 si zatrénoval s tímom Nashville Predators. "Súťaž o miesto na tréningu som si užíval. Som síce trochu unavený, no nájazdy pred plnými tribúnami mi dodávali mnoho energie," poznamenal D. Smith.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies