NHL: Daňo už nehrá ako na veľkom ľade v Európe

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 13:59 • 2 min
NHL: Daňo už nehrá ako na veľkom ľade v Európe

COLUMBUS - Hokejový útočník Marko Daňo sa na druhý pokus po povolaní z farmy pevnejšie usadil v zostave tímu NHL Columbus Blue Jackets a v ostatnom čase sa mu darí aj bodovo. Celkovo v 23 stretnutiach strelil päť gólov a pridal šesť asistencií.

slovakia

left justify in out

V nedeľu proti Caroline zaujal akciou na ľade, keď pred gólom v súperovej sieti poriadne vycvičil českého obrancu Michala Jordána a naservíroval puk Scottovi Hartnellovi. "Keď sme išli na ľad, povedal mi, že pôjde po pravej strane. Sebavedomie mu nechýba. Tá prihrávka bola rovnako nádherná ako celá akcia," pochválil Daňa veterán Hartnell, ktorému stačilo v bránkovisku už len nastaviť hokejku. Obaja sú spolu často na ľade, vo formácii ich dopĺňa Alexander Wennberg.

 

Columbusu sa pomaly rozplýva sen o postupe do play-off a šancu dostávajú mladší hráči. Zásluhou výkonov na farme v Springfielde si pozvánku do tímu Blue Jackets opäť vypýtal aj Marko Daňo. V lige sa cíti lepšie ako v úvode ročníka, keď hral za Columbus prvýkrát. "Farma mi veľmi pomohla. Bolo to pre mňa dobré, mnoho som sa naučil. Mal som veľa minút na ľade, hral som presilovky a ku koncu aj oslabenia. Vďaka tomu som sa teraz lepšie a rýchlejšie adaptoval na hokej v NHL. Cítim sa celkom dobre, oveľa pohodlnejšie než na začiatku sezóny. Snažím sa tvrdo pracovať a stále sa učiť," uviedol Daňo v rozhovore pre slovenskú verziu webu NHL.

 

Daňa draftovali Blue Jackets v prvom kole 2013, rok ešte hral za Slovan Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Vlani v závere ročníka sa presunul do zámoria a teraz si už zvykol na tamojší hokej. Tréneri od neho chcú, aby napádal, utváral si šance a bol silný v hre s pukom. Dobrú formu už cítil v ostatných zápasoch v Springfielde, teraz v nej hrá aj v Columbuse. "Keď som bol v NHL prvýkrát, hral som ako na veľkom ľade v Európe. Ale to tu nefunguje. Tu sa musí hrať jednoduchšie, hokej je rýchlejší. Dosť som strácal puky a boli z toho protiútoky. Toho sa teraz snažím vyvarovať. V AHL som sa naučil zjednodušiť hru a to mi pomáha aj tu hore, kde sú hráči na inej úrovni. Je to rozdiel, ale AHL je kvalitná súťaž a pre NHL je to dobrá príprava. Myslím si, že na ľade už nemám také problémy, aké som mal na začiatku," doplnil pre slovenskú verziu ligového webu Marko Daňo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies