NHL: Anaheim sa rozlúčil s trojicou Koivu, Hiller a Winnik

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 09:24 • 2 min
NHL: Anaheim sa rozlúčil s trojicou Koivu, Hiller a Winnik

ANAHEIM - Fínsky hokejový center Saku Koivu, švajčiarsky brankár Jonas Hiller a kanadský útočník Daniel Winnik skončili v tíme zámorskej NHL Anaheim Ducks. Vedenie klubu potvrdilo, že im neponúkne kontrakty na ďalšiu sezónu.

slovakia

left justify in out

Víťaz Západnej konferencie už neuvažuje o spolupráci s viacerými veteránmi po tom, čo v uplynulej základnej časti dosiahol najlepší výsledok v histórii, no so sezónou sa rozlúčil už v druhom kole play off, keď nestačil na neskoršieho šampióna Los Angeles Kings.

 

Okrem trojice hráčov sa s tímom rozlúčil aj "fínsky blesk" Teemu Selänne a v nasledujúcich sezónach tak dostanú viac príležitostí talentovaní mladší hráči. Anaheim chce pritiahnuť do tímu aj elitného centra.

 

"Máme mladších hráčov, ktorým chceme dať väčší priestor v zostave. Myslím si, že pre túto organizáciu bude najlepšie, keď sa posunieme trocha dopredu," uviedol generálny manažér Bob Murray, ktorý v máji predĺžil kontrakt s tímom o ďalšie štyri sezóny.

 

Tridsaťdeväťročný Koivu strávil v Anaheime päť sezón a stal sa miláčikom fanúšikov. Štvornásobný olympionik bol predtým dlhoročný kapitán Montrealu Canadiens. Podľa Murrayho bude pokračovať v rodnej krajine, no samotný hráč uviedol, že uvažuje aj nad koncom kariéry.

 

Tridsaťdvaročný Hiller ťahal svojimi výkonmi tím v siedmych sezónach, no v tej poslednej stratil pozícii jednotky, keď ho z bránky vytlačili Frederik Andersen a iba 20-ročný mladík John Gibson. "Jonas pre nás spravil veľmi veľa, ale teraz máme dosť dobrých mladých chalanov," pokračoval Murray.

 

Winnik strávil v Anaheime posledné dve sezóny, v ktorých odohral 76 zápasov a nazbieral 30 bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies