Dlho nezvestný austrálsky chlapček pri útoku predsa len zahynul

NETKY.SK • 19 August 2017, 17:04 • 2 min
Dlho nezvestný austrálsky chlapček pri útoku predsa len zahynul

BARCELONA - Sedemročný chlapček z Austráílie, ktorý bol po teroristickom útoku najskôr nezvestný a o ktorom v sobotu priniesli médiá s odvolaním sa na policajné zdroje informáciu, že je zranený v nemocnici, je po smrti.

slovakia

left justify in out

Podľa španielskych médií chlapec v skutočnosti nebol nezvestný, pretože jeho otcovi, ktorý bol v čase útoku v Sydney, španielske úrady podali správu o zranení jeho manželky i syna. Muž si okamžite zaobstaral letenku a odcestoval zo Sydney do Barcelony. V chvate však nestihol informovať starých rodičov, ktorí medzičasom prostredníctvom sociálnych sietí požiadali o pomoc pri pátraní po svojom - údajne - nezvestnom vnukovi Julianovi.

 

Španielska polícia nechcela túto smutnú správu zverejniť skôr, ako do Barcelony pricestuje chlapčekov otec, ktorý sa vydal na cestu do krajiny na Pyrenejskom polostrove v sobotu. Matka dieťaťa utrpela pri útoku ťažké zranenia. Aj austrálsky premiér Malcolm Turnbull sa v Sydney nechal dnes počuť, že sa modlí za to, aby sa chlapček živý vrátil k blízkym.

 

Po útoku v Barcelone je nezvestný sedemročný Austrálčan s britským občianstvom

 

Vo štvrtok popoludní boli matka so synom na barcelonskej ulici La Rambla, keď sa tam odohrával útok, ktorého páchateľ autom vo veľkej rýchlosti vrážal do davu. V panike, ktorá vznikla, sa matka so synom rozdelili. Žena je po útoku medzi zranenými, ale jej život nie je ohrozený.

 

Pri útokoch v Barcelone a v letovisku Cambrils prišlo o život 14 ľudí a viac ako 100 ďalších utrpelo zranenia. Podľa úradov je najmenej jeden z páchateľov stále na úteku.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies