Nezodpovedný Brit dostal za vážnu nehodu podmienečný trest

NETKY.SK • 25 Január 2017, 15:27 • 2 min
Nezodpovedný Brit dostal za vážnu nehodu podmienečný trest

BANSKÁ BYSTRICA – Trest odňatia slobody na osemnásť mesiacov podmienečne a peňažný trest tisíc eur potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 49-ročného britského občana Dalvindera Singh Bainsa.

slovakia

left justify in out

Cudzinec ako vodič zavinil dopravnú nehodu, pri ktorej sa ťažko zranil 22-ročný profesionálny vojak a jeho manželka. Cudzinec viedol po ceste 3. triedy medzi obcami Jalšovík a Kozí Vrbovok v okrese Krupina osobné auto Mercedes. Pri prejazde pravotočivou zákrutou neprispôsobil rýchlosť vozidla stavu a povahe vozovky ako ani svojim schopnostiam a prešiel do protismeru. Tam sa čelne zrazil s protiidúcim autom Peugeot, ktoré viedol 22-ročný profesionálny vojak Miroslav z Litavy. Pri zrážke Miroslav i jeho manželka utrpeli ťažké zranenia, z ktorých sa liečili dlhodobo a len žena bola práceneschopná tri roky.


Prokurátor to kvalifikoval ako ťažkú ujmu na zdraví z nedbanlivosti. Okresný súd vo Zvolene uznal cudzinca za vinného a uložil mu podmienečný trest odňatia slobody na jeden a pol roka. Prvostupňový súd prihliadol na dovtedy bezúhonný život cudzinca a jeho priznanie. Miesto zákazu šoférovania mu vymeral peňažný trest tisíc eur.


Voči verdiktu sa odvolal prokurátor, ktorý požadoval pre cudzinca aj zákaz šoférovania. Tento trest mohol vymerať už Okresný súd vo Zvolene. Neurobil tak vzhľadom na odstup času, keďže dopravná nehoda sa stala v novembri 2008 a medzitým cudzinec nespáchal žiaden trestný čin ani priestupok. Prokuratúra podala obžalobu na súd v júli 2015 a ten rozhodol v máji minulého roku.
Odvolací senát sa stotožnil s verdiktom prvostupňového súdu a odvolanie prokurátora zamietol. Prvostupňový rozsudok sa tak stal právoplatným.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies