Neznámy výherca z Floridy si z lotérie odnesie jackpot 1,58 miliardy dolárov

NETKY.SK • 9 August 2023, 10:41 • 2 min
Neznámy výherca z Floridy si z lotérie odnesie jackpot 1,58 miliardy dolárov

Miami-Šťastie nepredstavujú plné bankové účty, nečakaná výhra však poteší

slovakia

left justify in out

Po celom svete letia rôzne tipovacie lotérie, v ktorých možno vyhrať menšie či väčšie sumy. Aj v našej krajine ich je k dispozícii tipovačom hneď niekoľko. Niekto dáva prednosť žrebom, ktoré si môže kúpiť na pošte či v trafike, iný zase usilovne škrt čísla s vidinou aspoň raz vyhrať. Najväčší záujem je iste vtedy, ak je možnosť vyhrať horibilnú sumu. Niečo podobné sa podarilo v americkom štáte Florida. Neznámy výherca vyhral v utorok večer jackpot 1,58 miliardy dolárov (1,44 miliardy eur).

 

Šťastlivec pokúšal osud v americkej lotérii Mega Millions. Skončilo sa tak hromadenie peňazí v lotérii, ktoré trvalo takmer štyri mesiace. V stredu 9.augusta 2023 o tom informovala tlačová agentúra AP. Vylosovanými výhernými číslami boli 13, 19, 20, 32, 33 a zlaté dodatkové číslo 14. Pred veľkým víťazstvom v utorok večer sa uskutočnilo 31 žrebovaní bez toho, aby niekto uhádol všetky správe čísla. Jackpot tejto lotérie niekto naposledy vyhral 18. apríla. Vďaka takémuto priebehu plynulo rástol, až sa stal tretím najväčším v dejinách USA.

Výhercovia jackpotu v lotérii Mega Millions sú zriedkaví, šanca uhádnuť všetky čísla je pomerne malá. Matematická pravdepodobnosť na úspech je približne 1 k 302,6 milióna. Sumu 1,58 miliardy dolárov vyplatia výhercovi v prípade, že sa rozhodne pre 30 ročných splátok. Výhercovia však takmer vždy uprednostňujú jednorazové vyplatenie, ktoré je pri utorkovom jackpote odhadom 783,3 milióna dolárov (715,73 milióna eur). Vyhraté peniaze podliehajú federálnym daniam a výhry v lotérii zdaňujú aj mnohé štáty USA.

 

Výnos z lotérie sa používa na podporu vzdelávania, cestovného ruchu, dopravy a iných odvetví. Štátni úradníci dúfajú, že zvýšený záujem hráčov prinesie viac peňazí do rozpočtu. Lotériu Mega Millions hrajú ľudia v 45 štátoch USA, vo Washingtone D.C. a na Amerických Panenských ostrovoch. Žrebuje sa v nej päť čísiel spomedzi 70 bielych loptičiek a dodatková zlatá Mega loptička sa vyberá zo sady 25 loptičiek. Cena za tiket je minimálne dva doláre. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies