Nezabudnuteľný komik Matthew Perry, známy aj ako hviezda show Priatelia Chandler Bing, zomrel

NETKY.SK • 29 Október 2023, 12:34 • 2 min
Nezabudnuteľný komik Matthew Perry, známy aj ako hviezda show Priatelia Chandler Bing, zomrel

Perry zomrel v sobotu pri zjavnej nehode utopenia vo svojom dome v Los Angeles, podľa Los Angeles Times s odvolaním sa na zdroje činné v trestnom konaní. Incident v dome Pacific Palisades hviezdy v LA bol riešený ako pravdepodobné utopenie, uviedol policajný zdroj.

slovakia

left justify in out

 

Americký herec Matthew Perry, známy predovšetkým zo sitkomu Priatelia, kde stvárnil postavu Chandlera, zomrel vo veku 54 rokov. Informáciu priniesli americké médiá, potvrdili to i zdroje polície.

 

Nazabudnuteľný komik

Perry zomrel v sobotu pri zjavnej nehode utopenia vo svojom dome v Los Angeles, podľa  Los Angeles Times s odvolaním sa na zdroje činné v trestnom konaní.

„Sme zdrvení smrťou nášho drahého priateľa Matthewa Perryho. Matthew bol neuveriteľne nadaný herec a nezmazateľnou súčasťou rodiny Warner Bros. Television Group,“ uviedlo Warner Bros. Television Group vo vyhlásení pre CNN. „Vplyv jeho komediálneho génia pocítil celý svet a jeho odkaz bude žiť v srdciach mnohých ľudí. Toto je srdcervúci deň a posielame našu lásku jeho rodine, jeho blízkym a všetkým jeho oddaným fanúšikom.“

 

Pravdepodobné utopenie

Zdroje TMZ vylúčili cudzie zavinenia a uviedli, že do rezidencie boli privolaní prví zasahujúci kvôli zástave srdca. Úmrtie potvrdil kapitán Scot Williams z oddelenia lúpeží a vrážd losangeleského policajného oddelenia.

Incident v dome Pacific Palisades hviezdy v LA bol riešený ako pravdepodobné utopenie, uviedol policajný zdroj.

 

Perry bol otvorený o svojich minulých závislostiach od liekov na predpis a alkoholu.

 

Slávne roky

Matthew Perry sa narodil v roku 1969 v americkom štáte Massachusetts. Preslávil sa predovšetkým stvárnením Chandlera Binga v populárnom sitkome Priatelia americkej televíznej stanice NBC. 

Ako poznamenáva agentúra AP, seriál z rokov 1994 až 2004 z neho urobil jednu z najvýraznejších postáv Hollywoodu po boku kolegov z Priateľov a zároveň kamarátov v skutočnom živote - Jennifer Anistonovej, Courteney Coxovej, Lisy Kudrowovej, Matta LeBlanca a Davida Schwimmera.

Seriál - v origináli Friends - sa od svojho prvého uvedenia na obrazovky stal kultúrnym fenoménom. 

Okrem toho zahviezdil voIba blázni sa ponáhľajú, čo bola Perryho prvá hlavná filmová rola.
Po úspechu vo filme Priatelia sa Perry pokúsil nasmerovať časť maniakálnej energie svojej postavy do tejto romantickej komédie so Salmou Hayek.

Vieme povedať, že väčšinu kariéry Perryho filmové úlohy často odrážali jeho prácu ako Chandlera vo filme Priatelia.

Čierna komédia Môj sused zabijak rozpráva príbeh zubára na predmestí, ktorý sa dostal do kriminálneho podsvetia po tom, čo si uvedomil, že jeho sused (Bruce Willis) je nájomný vrah.

 

 

 

Závislosť na liekoch a alkohole

Je o ňom známe, že celéroky bojoval so závislosťou na liekoch proti bolesti a alkohole. Viackrát kvôli tomu absolvoval aj liečenia. Perry okrem toho trpel aj zdravotnými problémami, v roku 2018 napríklad podstúpil operáciu pre prasknutie hrubého čreva.

TMZ spomína, že v prípade jeho problémov s liekmi bol aj počas natáčania seriálu Priatelia závislý na Vicodine. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
text: edition.cnn.com, people.com, news.sky.com, startitup.sk, hnonline.sk, thenationalnews.com. foto: abcnews.go.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies