Newyorská polícia spustila systém na odhaľovanie radiácie

NETKY.SK • 4 August 2011, 09:47 • 2 min
Newyorská polícia spustila systém na odhaľovanie radiácie

Newyorská polícia spustila systém na odhaľovanie radiácie

slovakia

left justify in out

img

Newyorská polícia spúšťa do prevádzky mobilný systém odhaľovania radiácie vybavený technológiou GPS, ktorý by mohol prispieť k odvráteniu prípadného útoku takzvanou špinavou bombou. Dnes to oznámila agentúra Reuters.
      Momentálne viac ako 2000 newyorských policajtov nosí v rámci výstroja detektory radiácie. Tie, po prvý raz v USA, prepoja s technológiou GPS, čo umožní monitorovanie situácie z jedného miesta, povedal hovorca polície Paul Browne. Ak sa technológia osvedčí v New Yorku, môže byť použitá aj v iných častiach USA.
      Systém zavádzajú pred desiatym výročím útokov z 11. septembra v rámci dlhodobého projektu posilňovania bezpečnostných opatrení na Manhattane. Tam sa podľa polície nachádzajú možné ciele budúcich útokov, vrátane útokov špinavou bombou, ktorá môže zamoriť okolie radiáciou. Prepojenie detektorov radiácie so systémom GPS umožní sledovať aj pohyblivé objekty.
      Ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť na systém prispelo 192 miliónmi dolárov (134 miliónov eur), New York zaplatil osem miliónov (5,6 milióna eur).
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies