New York: Odpočítavanie nového roka na Times Square spustí Pan Ki-mun

NETKY.SK • 27 December 2016, 06:40 • 2 min
New York: Odpočítavanie nového roka na Times Square spustí Pan Ki-mun

NEW YORK - Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun vykoná ešte poslednú slávnostnú úlohu pred tým, ako po desiatich rokoch odíde z funkcie. Usporiadatelia novoročných osláv na námestí Times Square v New Yorku v pondelok oznámili, že Pan tam odštartuje oficiálne odpočítavanie posledných 60 sekúnd pred začiatkom roka 2017.

slovakia

left justify in out

Juhokórejského diplomata zvolilo Valné zhromaždenie OSN za ôsmeho generálneho tajomníka svetovej organizácie v októbri 2006. Práve nadchádzajúci 31. december bude jeho posledným dňom v tejto funkcii. Jeho nástupca, portugalský expremiér António Guterres sa úradu ujme 1. januára 2017.

Vedúci organizácie Times Square Alliance, Tim Tompkins, v pondelkovom oznámení vyzdvihol Pan Ki-muna za aktivity "spájajúce ľudí a krajiny, podporujúce pomoc pre utečencov a stavajúce sa proti vojne".

Očakáva sa, že tradičné spustenie obrovskej žiariacej gule na Times Square v poslednej minúte roka budú pred polnocou zo soboty na nedeľu sledovať státisíce ľudí.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies