Po zlyhaní našich na Eure 2020 zažil slovenský futbal ďalšiu blamáž

NETKY.SK • 6 Júl 2021, 22:52 • 2 min
Po zlyhaní našich na Eure 2020 zažil slovenský futbal ďalšiu blamáž

Futbalistom Spartaka Trnava nevyšiel vstup do novej sezóny v pohárovej Európe. Tretí tím uplynulého ročníka Fortuna ligy totiž v prvom zápase 1. kvalifikačného kola Európskej konferenčnej ligy 2021/2022 prehral na Malte so šiestym tímom miestnej najvyššej súťaže FC Mosta 2:3, pričom v prvom polčase už prehrával 0:3.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Michala Gašparíka síce boli v úvode stretnutia aktívnejší, ale v 23. min poslal domácich do vedenia Ememe Evo, vzápätí z pokutového kopu zvýšil Clayton Failla na 2:0 a po ňom využil zmätky v defenzíve trnavského tímu Johnson Kalu Nsumoh.

 

 

Spartak bol zrelý na "uterák", no ešte pred polčasovou prestávkou z penalty skorigoval Filip Twardzik. Po zmene strán síce mala Trnava viac z hry, no podarilo sa už jej len skorigovať v 79. min zásluhou Martina Mikoviča.

 


"Inkasovali sme prvý gól a mužstvo sa neuveriteľne splašilo. To sa nemôže stať a pätnásť minút to bola totálna dezorganizácia. To vyzeralo, ako keby sa po góle skončil dvojzápas. Celý čas sme apelovali na hráčov, aby boli pokojní. Tá štvrťhodina bola neakceptovateľná", cituje trénera Michala Gašparíka oficiálny web Spartaka.

 

Ako pokračoval, boli to hrubé chyby v defenzíve Spartaku. Po tejto fáze sa aspoň sčasti vrátila Trnava do zápasu. "Napriek tejto prehre som si istý, že do ďalšieho kola postúpime, ale nemôže sa stať, že také skúsené mužstvo bude mať takú pätnásťminútovku, že dostane tri góly," ukončil Gašparík. 

 

 

img

 

Šancu na reparát bude mať Trnava v budúcotýždňovej odvete, súpera z Malty privíta doma vo štvrtok 15. júla. Na postupujúceho z tejto dvojice čaká v 2. kvalifikačnom kole rumunský tím Sepsi OSK z mesta Sfantu Gheorghe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies