CVIČÍME S VINCENTOM 5 – Stred tela, centrum našej energie

NETKY.SK • 30 Apríl 2022, 08:00 • 2 min
CVIČÍME S VINCENTOM 5 – Stred tela, centrum našej energie

Máme tu jar, kedy sa väčšina z nás snaží schudnúť a rozhýbať sa. Preto sme pre vás pripravili sériu cvičení so šéftrénerom bratislavského Spartans klubu Vincentom Kolekom.

slovakia

left justify in out

 

 

V predchádzajúcich častiach sme si posvietili na rôzne časti tela, naposledy na nohy. Dnes sa budeme venovať asi najdôležitejšej časti –  trupu, inak povedané stredu tela, ktoré sa začína driekom. Mnohí si to neuvedomujeme, ale bez neho by sme toho veľa nedokázali. Je to taký pupok, centrum nášho telesného vesmíru, ktorý, ak je pevný a ohybný, dokáže divy.

 

Dnes nebude Vincent cvičiť sám, na pomoc si prizval mladú slečnu Emu. Nie je to však jediná zmena. V ringu pribudli cvičebné pomôcky, ktorých sa však netreba báť. Ani preto, že ich nemáte doma, až na jednu sa dajú nahradiť vecami z domácnosti, ani preto, že by ste ich nemohli, tak ako doteraz, cvičiť v pohodlí domova. Navyše pre vás máme bonus – cviky, ktoré môžete robiť so svojím manželom, partnerom, dieťaťom, stačí si vybrať. Vzťah sa dá predsa utužovať aj spoločným cvičením.

 

Uvedené cviky opakujte vždy pol minúty až minútu, neskôr, ak sa na to budete cítiť, si môžete čas predĺžiť.

 

img

 

A teraz k tým pomôckam:

o Ak nemáte doma presne také lopty, aké použil Vincent, pokojne ich nahraďte naplneným vakom, taškou, aby mali nejakú váhu a aby ste ich vedeli držať pevne ako loptu. Fantázii sa medze nekladú.

 

o Ak nemáte doma kmitajúce tyčky, bude ideálne si ich kúpiť, pretože tie rúčkou z metly nenahradíte. Stoja pár eur a využijete na desiatky užitočných cvičení.

 

o Ak sa vám tyčky nepáčia, vrhnite sa rovno na cvičenie s partnerom. Podstatné je robiť všetky cviky poctivo, lebo inak oklamete iba sami seba.  Dosť bolo rečí, poďme na to!

 

Mohlo by vás zaujímať: CVIČÍME S VINCENTOM 4 – Nohy nás nosia celý život, pomôžme im zostať vo forme!

 

Nabudúce: Dnes sme sa venovali jadru (coru) a nabudúce si dáme skutočný hardcore, teda cvičebný masaker. Máte sa na čo tešiť!

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies