Neuman má slovenský pas iba niekoľko dní, premiéra na ME mu nevyšla

NETKY.SK • 27 Január 2017, 13:35 • 2 min
Neuman má slovenský pas iba niekoľko dní, premiéra na ME mu nevyšla

OSTRAVA - Slovenský reprezentant v krasokorčuľovaní Michael Neuman dostal za svoj piatkový krátky program na majstrovstvách Európy v Ostrave 47,67 bodu a po odjazdení jedenástich z 34 pretekárov figuruje na desiatej priečke. Slabšie hodnotenie si vyslúžil zatiaľ iba Rakúšan Mario-Rafael Ionian.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný rodák zo švédskeho Štokholmu zlepšil svoj vlaňajší výkon z bratislavského kontinentálneho šampionátu, 42,03 bodu vtedy stačilo len na 34. miesto bez postupu do voľných jázd. Jeho maximum je 57,57 bodu z Memoriálu Ondreja Nepelu 2016. V Ostrave vystúpil ako prvý muž v poradí, spadol pri trojitom flipe. 

 

"Ten pád ma veľmi mrzí, je to môj najlepší skok, neviem, čo sa stalo. Za túto chybu som draho zaplatil," zhodnotil svoje vystúpenie Neuman. Od svojho vystúpenia očakával viac a hoci predviedol kombináciu trojitého lutza a trojitého toeloopa, jedna pirueta mu nevyšla a nasledoval aj pád po trojitom flipe. 

 

V kategórii mužov na tohtoročných majstrovstvách Európy súťaží 36 krasokorčuliarov, konkurencia je veľká a do voľných jázd postúpi najlepších 24 reprezentantov. Ako prvý dnes predviedol svoj krátky program práve náš Michael Neuman a nebol z toho vôbec nadšený: "Tak ako vlani v Bratislave som začínal preteky. Vtedy som bol ešte nervóznejší. Súťaž sa dnes začínala po 11.tej a to je na mňa priskoro, radšej by som štartoval niekedy popoludní. Nie som vôbec ranné vtáča, radšej by som súťažil o pol noci, ako takto predpoludním," pousmial sa mierne sklamaný Michael. 

 

Od minulej jesene má okrem trénerky Tanje Magnusson po boku aj ruského trénera Alexeia Fedoseeva."Spolupracujeme zatiaľ len krátko, ale som spokojný. Na niektorých tréningoch ideme úplne nadoraz, niektoré sú voľnejšie, čo mi vyhovuje." Náš reprezentant so slovenskými koreňmi žijúci vo švédskom Štokholme získal pred pár dňami slovenské občianstvo a vďaka tomu môže ísť na 28. zimnú Univerziádu v kazašskom meste Almaty, ktorá bude 29. januára - 8. februára.

 

"Pas som si zháňal na poslednú chvíľu, doslova som letel do Bratislavy priamo zo skúšky a keby nebolo všetko pripravené, asi by sa mi doklady nepodarilo vybaviť. Ale pomohli mi aj na ministerstve vnútra, aj na ministerstve školstva, kde som sa stretol s ministrom Plavčanom. Bolo to milé, neformálne. Dúfam, že na univerziáde postúpim do voľných jázd. Či sa dostanem na majstrovstvá sveta? To bude nesmierne ťažké," opísal Michael ´papierovačky´ a odhodlanie pred blížiacou sa zimnou univerziádou slovenský reprezentant. 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies