Netflix nakrúcal na slovenských hradoch

NETKY.SK • 11 August 2020, 15:05 • 2 min
Netflix nakrúcal na slovenských hradoch

Produkčná spoločnosť Netflix si vybrala Slovensko ako jedinú krajinu v Európe pre nakrúcanie pokračovania seriálu Van Helsing. Súčasťou piatej série úspešného seriálu zároveň budú aj slovenskí herci.

slovakia

left justify in out

Beckov, Červený Kameň, Oravský hrad – Netflix nakrúcal na Slovensku Produkčná spoločnosť si vybrala Slovensko ako...

Uverejnil používateľ Správy RTVS Nedeľa 9. augusta 2020

 

 Slovensko po minulé roky hviezdilo v mnohých amerických filmoch. Filmári nás neobišli ani v roku 2020.

 

O nakrúcanie na Slovensku bol zo strany európskych či amerických filmárov v uplynulých rokoch veľký záujem.

 

Spomeňme napríklad nakrúcanie filmu Dračie srdce (Čachtický hrad, Spišský hrad, Slovenský raj 1996), Mierotvorca (Bratislava 1997), Za nepriateľskou líniou (Veľká Fatra, Martinské hole, Bratislava, Žilina, Košice 2001), Eragon (Vysoké Tatry, Slovenský raj 2006) či Červená volavka (Bratislava 2018).

 

Tom Cruise ako lovec upírov

Filmové štáby sa na Slovensko vrátili aj v tomto roku. Realizovala sa ďalšia veľká hollywoodska produkcia. Aktuálne sa nakrúcal projekt Van Helsing a uskutočnili sa obhliadky slovenských lokácií k viacerým projektom, ktoré by sa eventuálne nakrúcali v druhej polovici roku 2020. V novej verzii Van Helsinga si lovca upírov zahrá Tom Cruis.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Van Helsing (@netflixvanhelsing),

 

Na Slovensku sa bude nakrúcať aj druhá séria Zaklínača

Prvá séria vznikala v drvivej väčšine v Maďarsku, nakrúcanie ďalšej osmičky epizód, ktoré vytvoria druhú sériu sa našim južným susedom úplne vyhne. Filmári strávia čas na Slovensku, v Čechách a v Británii, kde sa nakrúcalo ešte pred koronakrízou. Prvé zábery začali vznikať ešte vo februári. V marci sa všetko zastavilo a už toto leto, konkrétne v auguste sa reštartuje celá produkcia.

 

Nateraz nie je známe, kde presne sa bude na Slovensku nakrúcať, Netflix si v tomto smere dáva veľký pozor a snaží sa tento typ informácii utajiť.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa The Witcher (@witchernetflix),

 

Záujem o Slovensko je veľký

Záujem filmárov o realizovanie svojich diel na Slovensku pomohla zintenzívniť legislatívna úprava, ktorou parlament v roku 2019 zvýšil objem spätných dotácií pre audiovizuálny priemysel uplatnených z nákladov použitých pri výrobe diela na Slovensku.

 

Slovenská filmová agentúru zaznamenala zvýšený záujem najmä zo strany streamingových platforiem, ale aj zo strany európskych či amerických producentov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies