AKTUALIZÁCIA: V Ružomberku sa zrazil autobus s dodávkou

NETKY.SK • 11 Marec 2020, 07:15 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: V Ružomberku sa zrazil autobus s dodávkou

BRATISLAVA - Dvoch mŕtvych si vyžiadala nehoda dodávky a autobusu, ktorá sa stala v noci z utorka (10. 3.) na stredu, na ceste I/18 v Ružomberku - Černovej. Informovali o tom žilinskí krajskí policajti na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Podľa hovorkyne Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (ZZS) Aleny Krčovej si nehoda okrem dvoch mŕtvych vyžiadala aj ďalšiu ťažko zranenú osobu, 14 stredne ťažko a 16 ľahko zranených ľudí.

 

Previezli 25 ľudí

"Na pomoc sme vyslali až sedem posádok záchrannej zdravotnej služby," konkretizovala hovorkyňa.

 

Po ošetrení previezli do nemocníc v Liptovskom Mikuláši, Dolnom Kubíne, Ružomberku a v Martine celkom 25 pacientov. U šiestich pacientov prevoz do zdravotníckeho zariadenia po ošetrení potrebný nebol.

 

"S prevozom ľahšie zranených do nemocníc pomáhali zasahujúcim posádkam záchranárov aj hasiči. Vzhľadom na to, že v autobuse sa nachádzali občania Ukrajiny s pozitívnou cestovateľskou anamnézou, po konzultácii s regionálnym hygienikom bola pre všetky zasahujúce posádky ZZS, hasičov aj polície odporučená karanténa, kým nebudú k dispozícii výsledky testov," doplnila Krčová.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies