Nestlé si pripomína 140. výročie svojho založenia, otvorí brány verejnosti

NETKY.SK • 4 September 2015, 13:22 • 2 min
Nestlé si pripomína 140. výročie svojho založenia, otvorí brány verejnosti

PRIEVIDZA - Prievidzský potravinársky závod Carpathia, dnes známy pod názvom Nestlé Slovensko, si tento rok pripomína 140. výročie svojho založenia.

slovakia

left justify in out

Pri tejto príležitosti pripravil pre širokú verejnosť Deň otvorených dverí (DOD), ktorý sa bude konať 5. septembra od 10.00 h v priestoroch závodu na Košovskej ceste. Na návštevníkov čaká prehliadka priestorov závodu i ochutnávka jeho výrobkov.

 

História závodu Carpathia na hornej Nitre sa začala písať v roku 1875, keď rodina Heumanovcov založila pálenicu. V prvých rokoch 20. storočia došlo k rozšíreniu výroby o spracovanie liečivých bylín a v spolupráci s lekárnikom Emilom Skyčákom bratia Heumanovci založili na tento účel formálne samostatný podnik. Spoločnosť sa do začiatku prvej svetovej vojny preorientovala na výrobu džemov, marmelád a v období pred druhou svetovou vojnou už mala viac ako 100 zamestnancov. S výrobou dehydratovaných polievok, ktoré produkuje závod dodnes, začala v roku 1959. Do výrobného portfólia potravinárskej firmy patria i bujóny a iné dehydratované pochutiny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies