PRIEVIDZA - Prievidzský potravinársky závod Carpathia, dnes známy pod názvom Nestlé Slovensko, si tento rok pripomína 140. výročie svojho založenia.
Pri tejto príležitosti pripravil pre širokú verejnosť Deň otvorených dverí (DOD), ktorý sa bude konať 5. septembra od 10.00 h v priestoroch závodu na Košovskej ceste. Na návštevníkov čaká prehliadka priestorov závodu i ochutnávka jeho výrobkov.
História závodu Carpathia na hornej Nitre sa začala písať v roku 1875, keď rodina Heumanovcov založila pálenicu. V prvých rokoch 20. storočia došlo k rozšíreniu výroby o spracovanie liečivých bylín a v spolupráci s lekárnikom Emilom Skyčákom bratia Heumanovci založili na tento účel formálne samostatný podnik. Spoločnosť sa do začiatku prvej svetovej vojny preorientovala na výrobu džemov, marmelád a v období pred druhou svetovou vojnou už mala viac ako 100 zamestnancov. S výrobou dehydratovaných polievok, ktoré produkuje závod dodnes, začala v roku 1959. Do výrobného portfólia potravinárskej firmy patria i bujóny a iné dehydratované pochutiny.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies