Peter Sagan vyhral domáce preteky Okolo Slovenska

NETKY.SK • 19 September 2021, 15:45 • 2 min
Peter Sagan vyhral domáce preteky Okolo Slovenska

TRNAVA – Peter Sagan si udržal žltý dres a pri svojej premiére vyhral domáce preteky Okolo Slovenska.

slovakia

left justify in out

Skvelý úspech pre Sagana!

Peťo vstupoval do poslednej 4. etapy na pozícii celkového lídra pretekov Okolo Slovenska, na trati z Trenčianskych Teplíc do Trnavy prišiel do cieľa na postačujúcej 2. priečke.

 

Poslednú etapu vyhral Izraelčan Itamar Einhorn z tímu Israel Start-Up Nation, tretí finišoval Holanďan Cees Bol z DSM. Saganov najväčší konkurent Steimle finišoval na 4. mieste. 

 

Celkové poradie vyhral Sagan pred Steimlem o 11 sekúnd, 3. miesto obsadil tak ako aj na poslednej etape Bol. Holanďan celkovo za Petrom zaostal o 17 sekúnd. 

 

Sagan si nepripísal žiadne víťazstvo, no nakoniec vyhral aj zelený dres ako víťaz bodovacej súťaže. Peťo si na poslednej etape pripísal rýchlostnú prémiu v Topolčanoch, vďaka čomu navýšil svoj náskok v celkovom poradí o 3 sekundy.

 

 

Ocenenie za najlepšieho vrchára získal Andrea Garosio z tímu Bardiani-CSF-Faizane

 

"Bol to špeciálny deň, od začiatku sa išli náročné preteky. Chceli sme to čo najviac sťažiť tímu Deceuninck, museli sme na to vyvinúť veľa energie. Išli sme naplno s celým tímom, chceli sme zostať vpredu. Dotiahli sme to až do cieľa, sústredil som sa, aby som bol v kontakte s Jannikom," povedal víťaz pretekov Okolo Slovenska pre RTVS.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona