Nemecký súd zrušil zákaz vstupu pre ruských motorkárov z klubu Noční vlci

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 16:44 • 2 min
Nemecký súd zrušil zákaz vstupu pre ruských motorkárov z klubu Noční vlci

BERLÍN - Nemecký súd v Berlíne zrušil zákaz vstupu pre skupinu nacionalistických ruských motorkárov Noční vlci, ktorí si na 70. výročie skončenia druhej svetovej vojny v Európe plánujú pripomenúť porážku nacistického Nemecka jazdou na motocykloch cez nemecké hlavné mesto.

slovakia

left justify in out

Prokremeľským motorkárom z klubu Noční vlci zamietla minulý mesiac nemecká federálna polícia vstup do krajiny. Plány motorkárov sú totiž kritizované ako propagandistická akcia Moskvy a aj Poľsko ich odmietlo vpustiť na svoje územie.
     

Berlínsky správny súd dnes však vyhlásil, že neexistujú dostatočné dôkazy, že Rusi predstavujú hrozbu pre verejný poriadok, domácu bezpečnosť alebo medzinárodné vzťahy.
     

Súd preto rozhodol, že vstupné víza motorkárov - vydané Talianskom na voľné cestovanie v rámci bezhraničnej zóny Európskej únie - sú platné aj pre Nemecko.
     

Proti tomuto súdnemu rozhodnutiu je možné sa odvolať, informovala agentúra AP.
     

Cesta motorkárov blízkych Kremľu a ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi, kopírujúca postup Červenej armády pri oslobodzovaní Európy, sa začala 25. apríla v Moskve a jej cieľom je 9. mája Berlín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies