Nemecký priemyselník Oetker chce u nás založiť vysokú školu

NETKY.SK • 11 Marec 2014, 15:57 • 2 min
Nemecký priemyselník Oetker chce u nás založiť vysokú školu

BRATISLAVA - Vysoká škola, ktorú by mali zriadiť na strednom Slovensku, by mala byť zameraná na aplikované vedy v oblasti techniky a obchodu.

slovakia

left justify in out

Nemecký priemyselník a filantrop Arend Oetker by chcel na strednom Slovensku založiť vysokú školu. Zameraná by bola na aplikované vedy v oblasti techniky a obchodu. Študenti by sa pritom orientovali najmä na prax. Spolupracovať by mala i s firmami, kde získajú zručnosti. "Čoskoro by sme mali podpísať aj dohodu a v nadväznosti na to podnikneme konkrétne kroky, aby naši nemeckí priatelia mohli pôsobiť na Slovensku a zefektívniť naše školstvo," uviedol dnes po rokovaní s Arendom Oetkerom minister školstva Dušan Čaplovič.

 

„Slovensko má priateľské vzťahy s Nemeckom, pôsobí tu mnoho firiem z Nemecka a je členskou krajinou eurozóny,“ zdôvodnil svoju voľbu Oetker. Na Slovensku plánuje založiť detašované pracovisko nemeckej vysokej školy Fresenius. "Ak splnia všetky podmienky a zriadia detašované pracovisko na Slovensku práve v oblasti rozvoja technológie, techniky a prírodných vied, nemôžu byť žiadne námietky, aby takáto konkurencia na Slovensku vznikla," hovorí slovenský šéf rezortu školstva. Ako doplnil, vždy bude podporovať školy, ktoré sú zamerané na technologické a prírodovedné odbory, pretože ich potrebuje nielen Slovensko, ale aj celá Európa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies