Nemecký parlament schválil tretí záchranný balík pre Grécko aj napriek obavám

NETKY.SK • 19 August 2015, 12:46 • 2 min
Nemecký parlament schválil tretí záchranný balík pre Grécko aj napriek obavám

BERLÍN - Dolná komora nemeckého parlamentu v stredu schválila tretí program finančnej pomoci pre Grécko aj napriek obavám konzervatívcov. Za úverovú dohodu v objeme 86 mld. eur hlasovalo 454 zákonodarcov, proti bolo 113. Hlasovania sa zdržalo 18 poslancov.

slovakia

left justify in out

Minister financií Wolfgang Schäuble pred hlasovaním v Bundestagu uviedol, že Grécku treba dať šancu na nový štart, hoci úspech programu nemožno garantovať. V testovacom hlasovaní v utorok ďalšiu pomoc Grécku odmietlo 60 z 311 poslancov konzervatívneho bloku strán CDU-CSU kancelárky Angely Merkelovej.

 

Novú dohodu podporovali sociálni demokrati, ktorí sú menším partnerom v Merkelovej vládnej koalícii, ako aj opoziční Zelení. Proti otvoreniu rozhovorov o treťom záchrannom programe pre Grécko sa v Bundestagu minulý mesiac vyslovilo 119 poslancov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies