Nemecký koordinátor pre migráciu vyzval na zrýchlenie deportácií migrantov

NETKY.SK • 9 Apríl 2016, 16:54 • 2 min
Nemecký koordinátor pre migráciu vyzval na zrýchlenie deportácií migrantov

BERLÍN - Koordinátor spolkovej vlády pre problematiku utečencov Peter Altmaier vyzval Nemecko, aby urýchlilo deportácie tých osôb, ktorých žiadosť o azyl už úrady posúdili a zamietli. Dodal, že v tomto kalendárnom roku by sa počet ľudí vrátených z Nemecka mohol oproti vlaňajšku zdvojnásobiť.

slovakia

left justify in out

Vlani deportovali z Nemecka 22.200 migrantov, pričom 37.220 ďalších sa vrátilo dobrovoľne, Altmaiera citovala mediálna spoločnosť Funke Mediengrouppe. "Reálnym orientačným bodom pre rok 2016 bude zdvojnásobenie týchto čísiel - tam musia spolkové krajiny podniknúť opatrenia," dodal.

 

Do Nemecka prišiel vlani viac než milión migrantov, píše agentúra DPA. Vláda sa teraz usiluje o urýchlenie procesu posudzovania jednotlivých žiadostí alebo v prípade, ak bude ich žiadosť zamietnutá čo najrýchlejšie posielanie migrantov nazad do ich vlasti.

 

Väčšina deportovaných migrantov pochádza z krajín balkánskeho regiónu. Nemecko totiž oznámilo, že azyl bude udeľovať iba ľuďom naozaj utekajúcim pred prenasledovaním alebo vojnovými konfliktami nie však tým, ktorí odchádzajú z ekonomických dôvodov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies