Nemecký import bol v novembri rekordný

NETKY.SK • 7 Január 2011, 08:37 • 2 min
Nemecký import bol v novembri rekordný

Nemecký import bol v novembri rekordný - Priemysel Prebytok zahraničnej obchodnej bilancie Nemecka v novembri klesol. Dovoz sa výrazne zvýšil, čo signalizuje, že domáci dopyt v najväčšej európskej tradične exportne orientovanej ekonomike získava na sile.

slovakia

left justify in out

Prebytok zahraničnej obchodnej bilancie Nemecka v novembri klesol. Dovoz sa výrazne zvýšil, čo signalizuje, že domáci dopyt v najväčšej európskej tradične exportne orientovanej ekonomike získava na sile.Import dokonca dosiahol najvyššiu hodnotu od roku 1950, kedy sa tento údaj začal zaznamenávať. Spolkový štatistický úrad informoval, že dovoz v novembri medziročne vyskočil o tretinu na 75,1 miliardy eur. Vývoz vzrástol o 21,7 % na 88 miliárd eur a bol najvyšší od októbra 2008.Na medzimesačnej báze sa import zvýšil o 4,1 % a export o 0,5 %. V októbri ešte dovoz klesol o 1,3 %, pričom vývoz vzrástol o 0,1 %.Celkovo dosiahla nemecká zahraničná obchodná bilancia v novembri aktívne saldo 12,9 miliardy eur. Na kalendárne a sezónne upravenej báze predstavoval prebytok 11,8 miliardy eur oproti 14,2 miliardy eur v októbri."Zvyšovanie dovozu signalizuje nárast domáceho dopytu. To je náš príspevok k rastu krajín eurozóny, keďže pre väčšinu z nich sme najväčším obchodným partnerom," uviedol ekonóm banky West LB Holger Sandte.

Zdroj: TASR/Reuters, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies