Nemecko sa snaží nájsť nový systém, ktorý by nahradil mýtne poplatky

NETKY.SK • 19 Jún 2019, 16:49 • 2 min
Nemecko sa snaží nájsť nový systém, ktorý by nahradil mýtne poplatky

BERLÍN - Rozhodnutie Európskeho súdneho dvora (ESD), ktoré súvisí s neprípustným platením mýta pre cudzincov po nemeckých cestách, sa nestretlo s pochopením miest a obcí, ktoré žiadajú adekvátnejšie riešenie celej situácie.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ Združenia nemeckých miest a obcí Gerd Landsberg uviedol, že "zmysel dáva zrušenie dane z motorových vozidiel a zavedenie mýta pre osobné autá." Podľa neho teraz musí dostať dôležitý priestor diskusia o ochrane životného prostredia.

 

img

 

Znamenalo by to, že nové zavedenie mýta by sa mohlo podieľať na usmerňovaní prúdov áut. "Dôležité by bolo, aby sa na vidiecke oblasti a ľudí dochádzajúcich autami do práce, ktorí nemajú inú možnosť, len využívať ich, nevytvorila dodatočná záťaž," tvrdí Landsberg.

 

Združenie nemeckých miest teraz žiada, aby sa mýto pre nákladné autá vyberalo na všetkých cestách v krajne. V Nemecku sa teraz platí za nákladné autá len na diaľniciach a spolkových cestách. Jeho platenie na všetkých cestách by sa odzrkadlilo na doprave v okolí miest, pretože vodiči ženú nákladiaky práve cez ne, aby sa vyhli plateniu mýta, čím dochádza k veľkej záťaži obyvateľstva.

 

img

 

Podľa hlavného konateľa združenia miest Helmuta Dedyho by sa vybralo podstatne viac peňazí na mýte pre nákladné autá než na mýte za osobné vozidlá.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies