Nemecko rázne odmietlo vojenský zásah proti Iránu

NETKY.SK • 10 November 2011, 07:32 • 2 min
Nemecko rázne odmietlo vojenský zásah proti Iránu

Nemecko rázne odmietlo vojenský zásah proti Iránu - Politika Nemecko pohrozilo novými, silnejšími sankciami voči Iránu v prípade, že Teherán odmietne odpovedať na otázky medzinárodného spoločenstva o svojom jadrovom programe. Berlín však rázne odmietol ak

slovakia

left justify in out

img

Nemecko pohrozilo "novými, silnejšími sankciami" voči Iránu v prípade, že Teherán odmietne odpovedať na otázky medzinárodného spoločenstva o svojom jadrovom programe. Berlín však rázne odmietol akúkoľvek vojenskú akciu, informovala dnes agentúra AP.

Nemecký minister zahraničných vecí Guido Westerwelle nazval dnes správu Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) o podozrivých aktivitách Iránu, zameraných na výrobu jadrových zbraní, za "alarmujúcu".

Nemecko podľa neho diskutuje s európskymi a medzinárodnými partnermi o novom balíku prísnejších sankcií, ktoré nazval "nevyhnutnými".

Iránsky prezident Mahmúd Ahmadínežád dnes závery správy ostro skritizoval ako nepodložené a podporujúce podľa neho nepravdivé tvrdenia USA o tom, že islamská republika vyvíja atómové zbrane. V prejave vysielanom v iránskej štátnej televízii Ahmadínežád zopakoval, že jeho krajina v otázke svojho jadrového programu neustúpi ani o krok.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies