Nemecko obvinilo automobilku Fiat Chrysler z emisných podvodov

NETKY.SK • 1 September 2016, 15:39 • 2 min
Nemecko obvinilo automobilku Fiat Chrysler z emisných podvodov

BERLÍN - Nemecko obvinilo automobilku Fiat Chrysler Automobiles (FCA) z emisných podvodov.

slovakia

left justify in out

S týmto problémom už takmer rok zápasí najväčšia nemecká automobilka Volkswagen. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na dnešný článok v nemeckom týždenníku WirtschaftsWoche.

Podľa týždenníka nemecké ministerstvo dopravy poslalo Európskej komisii koncom augusta list, v ktorom obvinilo FCA, že v dieselových autách používa softvér, ktorý po určitom čase vypína systém na znižovanie emisií.

 

Do sporov s firmou Fiat Chrysler sa ministerstvo dopravy dostalo už v máji, keď minister Alexander Dobrindt kritizoval automobilku, že jej zástupcovia sa odmietli zúčastniť na schôdzke, na ktorej sa malo diskutovať o nezrovnalostiach v oblasti emisií jej naftových vozidiel. Taliansky minister dopravy Graziano Delrio následne v júni uviedol, že naftové motory talianskej automobilky boli v Taliansku testované a emisné normy spĺňajú.

 

Nemecký Úrad pre cestnú dopravu KBA začal dôslednejšie testovanie vozidiel viacerých automobiliek po tom, ako v septembri minulého roka vypukol emisný škandál nemeckej firmy Volkswagen. Ako prvá na to poukázala americká Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA). Volkswagen neskôr priznal, že po svete jazdí okolo 11 miliónov áut so softvérom, ktorý umožňuje maskovať skutočné hodnoty oxidov dusíka.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies