Nemecká vláda odsúhlasila ďalšie miliardy na starostlivosť o migrantov

NETKY.SK • 2 November 2016, 18:46 • 2 min
Nemecká vláda odsúhlasila ďalšie miliardy na starostlivosť o migrantov

BERLÍN - Vláda nemeckej kancelárky Angely Merkelovej odsúhlasila dnes poskytnutie ďalších 2,55 miliardy eur 16 spolkovým krajinám a miestnym samosprávam na starostlivosť o zhruba jeden milión migrantov nachádzajúcich sa v Nemecku. Prostriedky budú uvoľnené ešte tento rok, píše agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Kabinet takisto rozhodol o zvýšení budúcoročných výdavkov na tieto účely o 1,16 miliardy eur. Berlín tak tento rok poskytne spolkovým krajinám a miestnym samosprávam na pomoc migrantom celkovo 9,5 miliardy eur.

Vláda očakáva, že do roku 2020 sa celkové náklady na utečencov vyšplhajú na 24,5 miliardy eur, pričom Berlín už vopred vyplatil spolkovým krajinám približne tri miliardy eur za tento rok. Priemerná výška nákladov na jedného žiadateľa o azyl má dosiahnuť 670 eur mesačne zo zdrojov poskytovaných Berlínom.

 

Dnes odsúhlasené dodatočné subvencie majú pokryť náklady na starostlivosť o neplnoleté osoby bez sprievodu, o rodiny, ako aj na ubytovanie úradmi uznaných žiadateľov o azyl a ich integráciu do spoločnosti. Do Nemecka prišlo za uplynulý rok približne 890.000 migrantov, najmä dôsledkom vojnových konfliktov na Blízkom východe a v Afrike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies